Intraţi in "silenzio stampa" pentru că presa i-a denumit "naţionala second-hand", "tricolorii" au avut aseară posibilitatea să demonstreze că nu sint simple haine ponosite de vreme rea.

Au intrat in teren tăcuţi, dar nu determinaţi in faţa unei echipe a Armeniei dispuse să aştepte şi 89 de minute pentru a specula o eventuală gafă.

După ce Cernat a tras un şut periculos in chiar minutul 2, lipsa de sincronizare s-a răspindit rapid, ca o molimă, din cauza citorva erori de plasament ale lui Bărcăuan. Au urmat minute confuze, in care nici armenii, nici romanii nu păreau să fi inţeles ceva din ce li se spusese la vestiare.

Totuşi, la singura ocazie serioasă a "tricolorilor" din prima parte, in minutul 28, Marica a profitat de pasa lui Paraschiv şi de ieşirea tirzie la ofsaid a lui Hovsepian, a scăpat singur şi a deschis scorul: 1-0! După gol, cei ce şi-au pierdut capul au fost, curios, romanii şi, din simplu spectator, Stelea a devenit cel mai ocupat om de pe teren.

Graţie intervenţiilor lui la şuturile lui Voskanian (37) şi Manuşarian (45), Romania a intrat cu avantaj la pauză, dar armenii aveau să revină pe teren să continue ce incepuseră.

In minutul 61, după un sfert de oră de joc penibil, fără nici o idee, al echipei politicianului Iordănescu, gazdele au egalat incredibil, după voleul senzaţional de la 18 metri prins de fundaşul Dohoian. Ce a urmat a fost o cursă a disperării care n-a avut nici un rezultat.

Dimpotrivă, armenii erau să semneze demisia lui Iordănescu in minutul 90, insă Stelea a scos o minge ce se ducea glonţ la colţul lung. Finalul a găsit un Iordănescu resemnat lingă bancă. Işi făcuse PSD-ul de ruşinea Caucazului.

8 ocazii de gol şi-a creat Armenia, selecţionată ce ocupă locul 123 in clasamentul FIFA

4 ocazii de gol şi-a creat Romania, selecţionată ce ocupă locul 28 in clasamentul FIFA

„Nu demisionez!”

Imediat după fluierul de final, Iordănescu a plecat la vestiare, după ce şi-a trecut descumpănit mina prin păr. Jucătorii l-au urmat cu capetele in pămint, iar după citeva minute, in care a fumat o ţigară cu sete, la cabine a intrat şi Mircea Sandu.

Naşu' a ieşit la fel de intunecat: "Sint dezamăgit. Mulţi jucători au arătat astăzi că n-au valoare. Ne-am periclitat mult şansele de calificare. Am vorbit şi cu Puiu, şi el crede că mulţi jucători au mimat fotbalul.

Trebuie să aibă mai multă grijă de viaţa lor extrasportivă! Pină in primăvară trebuie să gindim reconstrucţia echipei".

Apoi, jucătorii au inceput să se scurgă aproape nevăzuţi spre autocar. Au refuzat orice dialog, deşi unii dintre ei lăsau senzaţia că ar fi vrut să vorbească. Mutu a dat din cap a dezamăgire, insă n-a scos un cuvint.

In spatele lui Mircea Sandu, Iordănescu a ieşit cu capul plecat şi a mers la conferinţă. "Pe noi ne dezavantajează total rezultatul. Am pierdut două puncte. Cred insă că Armenia va mai produce surprize. N-am putut mai mult decit am făcut. A fost greu să ansamblez o echipă nouă in doar 3 zile".

Imediat, a venit intrebarea: "Vă daţi demisia?". "Nu mi-o dau! Nu consider că şansele de calificare sint compromise", a răspuns Puiu cu o privire de gheaţă. "Aţi comis erori la acest meci?", a venit o nouă intrebare. "Da, am comis, insă nu o să vă spun dumneavoastră ce". Apoi a rămas cu capul plecat cit a vorbit Casoni.