Consiliul Local va prelua astazi echipa de la Dinel Staicu si-l va inlocui pe Pavel Badea cu actualul antrenor al Otelului. Consiliul de Administratie al Universitatii Craiova se va intruni astazi in sedinta extraordinara, in care presedintele Dinel Staicu isi va diminua capitalul social, urmind ca echipa sa fie preluata si mentinuta de catre Institutia Primariei.

“De miine (n.r.-astazi) Universitatea este a municipalitatii. Mai sint ceva probleme de rezolvat, mai exact clauzele unor jucatori precum Guso si Papura, care devin liberi de contract in cazul in care eu plec. Voi discuta cu ei de fata cu noua conducere si sper sa-i convingem sa ramina. De club ma vor lega doar doua actiuni in valoare totala de 200.000 de lei.

Voi pastra drepturile tv pe o perioada nedeterminata, iar cine doreste sa le cumpere trebuie sa plateasca sase milioane de euro si le va avea. Dupa ce las clubul, voi avea drept de apel timp de 15 zile in caz ca ma razgindesc, dar nu se va intimpla asta”, a declarat ieri pentru ProSport Dinel Staicu.

Buget de 40 de miliarde de lei pentru Stiinta

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anuntat ieri viitoarea formula de conducere, antrenor urmind sa fie Sorin Cirtu. “Ma gindesc sa alocam un buget anual de 40 de miliarde de lei pentru Universitatea. Timp de 14 ani, Stiinta a fost jucaria unora si a altora, dar de miine (n.r. - astazi) s-a terminat cu joaca.

Sint oameni care vor sa devina sponsori la Craiova, si de acum nu ne mai jucam pe banii publici. De echipa se vor ocupa oameni de fotbal si ma gindesc aici la Corneliu Stroe, Gigi Nedelescu si Rodion Camataru. Nu sint de acord ca drepturile tv sa-i ramina domnului Staicu, iar daca vrea acele sase milioane de euro pe ele, atunci eu am sa discut cu soacra-mea pentru un imprumut.

Am vorbit cu Sorin Cirtu si si-a dat acordul sa revina la Universitatea Craiova. Este singurul antrenor care poate face performanta la acest club, pentru ca e oltean”, a precizat primarul din Cetatea Baniei, Antonie Solomon.

Solomon: “Vom curata lotul”

Edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca toate contractele jucatorilor vor fi diminuate, iar cei carora nu le va conveni situatia vor fi pusi pe lista de transfer. Noua conducere a Stiintei nu va mai plati salarii mai mari de 30.000 de dolari pe an.

“Gasim oricind zece fotbalisti in Craiova care pot scoate un rezultat de egalitate cu actuala echipa a Universitatii”, a mai spus Solomon.

Accepta sa fie injurat

Pe Antonie Solomon nu-l deranjeaza injuraturile galeriei, chiar daca acestea vor fi la adresa lui. “Si eu m-as comporta la fel, suporterii sint la ora actuala ce a ramas mai bun din Universitatea. Sa ma injure, sa-mi puna bannere daca nu vor fi multumiti de mine. Merita sa fii injurat pentru Stiinta”, a incheiat Solomon.

Intariri de la Otelul Galati

Sorin Cirtu ar putea ajunge la Craiova insotit de cel putin trei dintre elevii sai de la Otelul, Nanu, Calin si Rohat. Toti s-au aratat interesati de aceasta idee, dar numai primii doi pot parasi Galatiul gratis, fiind la final de contract. Intelegerea lui Gheorghe Rohat cu Otelul expira abia la vara, asa ca fundasul poate parasi gruparea de la Dunare doar cu acordul clubului.

"La Universitatea inca nu se stie cadrul juridic si mai sint multe de rezolvat. Nu stiu nimic pina la iarna. Sint simple speculatii, pentru ca am anuntat ca mi se termina contractul. Oricum, eu ma duc acolo unde lumea face ce spun eu si nu acolo unde eu trebuie sa fac ce zic altii" (Sorin Cirtu, antrenor Otelul Galati)