Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, nu vrea sa aiba de-a face cu partidul lui C.V. Tudor. El a exclus categoric orice colaborare post-electorala cu PRM, chiar cu riscul ramanerii in opozitie.

"Avem un punct de vedere foarte ferm: este exclusa orice alianta cu PRM, chiar daca asta ne-ar costa ramanerea in continuare in opozitie", a raspuns Basescu unei intrebari pe aceasta tema. El a adaugat ca Alianta nu crede in posibilitatea unei "solutii politice" alaturi de un partid etichetat drept extremist.

In opinia liderului democrat, PRM nu reprezinta o solutie "viabila pentru Romania" in acest moment, motiv pentru care PNL-PD nu se gandeste la o eventuala colaborare cu aceasta formatiune. "Este greu sa te imaginezi semnand un protocol de alianta cu Corneliu Vadim Tudor", a completat Basescu.

Potrivit acestuia, variantele luate in calcul de Alianta PNL-PD pentru o eventuala colaborare post-electorala sunt UDMR si, probabil, PNTCD, ceea ce ar resuscita coalitia din perioada 1996-2000, CDR-PD-UDMR.

"Cred ca va fi suficient UDMR, iar daca intra si PNTCD-ul in Parlament, cu atat mai bine, pentru ca va fi un aliat natural", a mai spus Basescu.