Romaero Bucuresti a incheiat, ieri, cu compania americana Lockheed Martin un contract cu o valoare minima de 30 milioane de dolari pentru modernizarea avioanelor Hercules C-130 din dotarea armatei romane.

"Dupa semnarea documentelor, Romaero va incasa, in urmatorii trei ani, 30 milioane de dolari in urma modernizarii a patru aparate, valoarea contractului urmand sa creasca in cazul in care cele doua companii vor extinde colaborarea pentru modernizarea altor avioane de acelasi tip", a afirmat Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei, citat de Mediafax.

El a spus ca pretul la manopera pe ora este mult superior altor activitati desfasurate de Romaero pana in prezent. Pe de alta parte, Decebal Ilina, secretar de stat in Ministerul Economiei, a mentionat ca flota romaneasca a avioanelor Hercules va cuprinde, in urmatorii doi ani, alte patru avioane, pentru achizitionarea carora se poarta negocieri.

In completare, Ambasadorul SUA la Bucuresti, Jack Dyer Crouch, a subliniat importanta strategica a acordului. "Procesul de modernizare a avioanelor Hercules C 130 este un pas foarte important pentru companiile romanesti, atat in regiunile din estul Europei, cat si in vestul continentului, fiind un proces foarte important pentru NATO", a declarat Jack Dyer Crouch.

Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave.