Politicianul liberal galatean Paul Pacuraru, actionar la firma Eurocom SA, societate mixta romano-franceza care desface pe piata interna produsele unui fabricant renumit de copiatoare, a capusat Sidex timp de mai multi ani.

Deranjat de afirmatiile Initiativei pentru un Parlament Curat, care il desemneaza drept spoliator al Sidex in perioada 1997-2000, senatorul Paul Pacuraru a incercat o explicatie din care rezulta ca benzenul si tabla provenite din combinatul galatean reprezinta plata pentru copiatoarele livrate.

Nu de aceeasi parere este si Garda Financiara Centrala, care, intr-un control efectuat in luna iunie, 2001, constata ca, numai pentru anul 2000, Eurocom a detinut un contract de cumparare, semnat cu Sidex, pentru cantitatea de 1.700 tone de benzen, din care a extras 1.103,6 tone. Cu un an inainte, firma senatorului liberal vanduse 903 tone de benzen provenit din Sidex.

Pentru a putea comercializa aceste cantitati de benzen, activitate de baza a firmei, Eurocom a incheiat un contract de livrare cu Carom Onesti, nu unul de procesare, asa cum prevedeau normele de vanzare impuse de conducerea Sidex.

Tot in urma acestui control, Garda a constatat ca Eurocom, printr-un contract dubios cu SC Compania Romana de Otel SA, a inclus pe costuri o factura de 407 milioane lei, prejudiciind astfel bugetul de un impozit pe profit in valoare de 154 milioane lei. Pentru acest impozit pe profit neplatit comisarii financiari au calculat si o majorare de 127 milioane lei.

In cursul anului 2002, Paul Pacuraru a reusit sa obtina pentru Eurocom si reesalonarea unei datorii catre buget de aproximativ 900 milioane lei, acordata de DGFP Galati, fapt care a generat un adevarat scandal la Ministerul Finantelor.

Surprinzator, anul trecut, firma senatorului Paul Pacuraru a obtinut un contract de 6 miliarde lei pentru livrarea de copiatoare si consumabile catre Parlamentul Romaniei, iar din 2004, Eurocom apare ca autorizata de ANRE pentru transportul de energie electrica.

Atunci cand vine in Galati, orasul care l-a propulsat parlamentar, senatorul Paul Pacuraru are o viata tumultuoasa, cu nopti pierdute in locuri in care se aduna personaje dubioase. Printre altele, el a fost des vazut in restaurantul Kreta, frecventat de lumea interlopa locala si inchis in prezent din cauza deselor scandaluri.