Astazi, Consiliul National(CN) al Federatiei Sanitas hotaraste daca ultima oferta a Executivului este sau nu sub asteptarile lor. Potrivit unor surse din interior, sindicalistii nu prea sunt multumiti de cresterea salariala de 23% propusa de guvernanti.

Propunerea guvernantilor va fi analizata cu reprezentantii din teritoriu si, in functie de decizia lor, CN Sanitas va hotari daca intra sau nu in greva, asa cum au amenintat in urma cu doua saptamani. In sedinta de Guvern de marti, s-au pus bazele unui act normativ care prevede majorarea salariilor cu 23%, in doua transe, si anume ianuarie si apoi octombrie 2005.

De asemenea, in respectivul document sunt specificate si alte drepturi salariale mentinute personalului din sectorul sanitar.

La momentul respectiv, reprezentantii Sanitas au dat un ultimatum partii guvernamentale, care va expira astazi. Negocierile, dar si actiunile de protest au fost intrerupte pentru 14 zile, astfel incat executivul sa gaseasca o cale de mijloc in privinta solicitarilor cadrelor sanitare.

"Daca cererile noastre nu vor fi discutate in sedinta de guvern pana pe 18 noiembrie, vom declansa greva generala chiar in ajun de alegeri”, ne-a declarat, la momentul respectiv, Claudia Petcu, secretar general Sanitas.