Ministerul Mediului avertizeaza ca vremea se va raci in toata tara, incepand de maine urmand sa se inregistreze temperaturi negative chiar si in timpul zilei si sa cada ploi care se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Comisia Centrala de Aparare Impotriva Inundatiilor, Fenomenelor Meteorologice Periculoase si Accidentelor la Constructiile Hidrotehnice (CCAI) din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a trimis o atentionare meteorologica tuturor prefecturilor din tara, avertizand asupra racirii vremii.

Incepand de vineri in toata tara vor cadea precipitatii, la inceput sub forma de ploaie, apoi mai ales sub forma de ninsoare. Ninsorile se vor restrange insa ca arie, in noaptea de duminica spre luni. Vantul va creste in intensitate in majoritatea regiunilor, viscolind local ninsoarea.

Si reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania avertizeaza soferii asupra prognozei din zilele urmatoare, recomandandu-le sa circule intr-un mod adecvat conditiilor meteo si sa-si doteze masinile cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante.

Potrivit situatiei centralizate existente pe site-ul Ministerului Transporturilor, doar doua drumuri nationale din judetul Valcea erau inchise pe portiuni, ieri la pranz, din cauza ruperii unui pod si a caderii unor pietre de pe versanti.

Din cauza unor viituri si a surparii terasamentului, se circula cu dificultate pe mai multe drumuri nationale, mai ales in judetul Valcea (zona Vidra - Voineasa - Malaia).