Reporters sans Frontieres (RSF) a cerut, joi, intr-o scrisoare adresata procurorului general al Bulgariei, Nikola Filchev, eliberarea ziaristului PRO TV George Buhnici, arestat la Ruse pentru ca a filmat cu camera ascunsa intr-un magazin duty-free de la granita romano-bulgara.

"Acest ziarist este victima unei legi absurde si arhaice, care sanctioneaza cu o severitate total disproportionata folosirea camerei ascunse, practica totusi curenta pentru ziaristii de investigatie", afirma Reporters sans frontieres.

"Va solicitam sa faceti tot ceea ce este posibil pentru ca George Buhnici sa fie eliberat fara intirziere", adauga organizatia internationala de aparare a libertatii presei.

Ziaristul si soferul sau, Ovidiu Pavel, au fost arestati la granita romano-bulgara, intre Ruse (Bulgaria) si Giurgiu (Romania), in dupa-amiaza zilei de 16 noiembrie.

Ziaristul filma cu o camera ascunsa un caz de trafic cu tigari intr-un magazin duty-free din punctul de trecere a frontierei. Vamesii bulgari au confiscat echipamentele de inregistrare si filmul. Şoferul a fost eliberat dupa citeva ore, in timp ce George Buhnici a fost plasat in arest preventiv la sectia de politie din Ruse.