A aparut pe piata un nou sondaj. De data asta din curtea PSD. Cel care l-a dat publicitatii este, dupa cum informeaza Mediafax, firma GCS Consulting, o companie internationala de consultanta politica. Din informatiile noastre, GCS este firma care asigura consultanta politica pentru PSD inca de la alegerile locale din iunie anul acesta.

Interesant este insa si cine a realizat sondajul: Data Media si IRSOP. Cele doua institute sint, potrivit mai multor surse, suspectate de colaborare cu actualul partid de guvernamint, astfel ca rezultatele ar putea fi puse sub semnul intrebarii.

Potrvit acestora, Adrian Nastase conduce in topul preferintelor electoratului pentru presedintie cu 41%, urmat de Traian Basescu cu 32%, in timp ce la alegerile parlamentare Uniunea PSD+PUR are 40%, iar Alianta PNL-PD 34%. Pe locurile urmatoare se situeaza Vadim Tudor, respectiv PRM, cu cite 13%. Cozmin Gusa, director de campanie al Aliantei D.A.

, considera ca “prin astfel de date, care sint departe de realitate, cei de la PSD si grupurile oligarhice care-i doresc in continuare la putere vor sa valideze in acest stil pseudo-stiintific o viitoare frauda la alegeri”.

Gusa spune ca intre cele doua institute si PSD exista o anumita legatura: “N-as vrea sa sugerez decit apropirea dintre Petre Datculescu de la IRSOP si Ion Iliescu, respectiv dintre Adrian Sirbu si Adrian Nastase”.