Am inceput sa ne obisnuim cu aparitia tepelor on-line "pe langa" un site, o afacere suta la suta corecta. Inca o dovada ca hackerii "miros" imediat unde e rost de ceva bani. Ultima actiune de acest gen, descoperita de autoritatile romane, este legata de Loteria Vizelor.

Astfel, Asociatia pentru Protectia Cetateanului atrage atentia tuturor celor interesati sa participe la Loteria Vizelor sa nu se lase pacaliti de asa-zisele oferte care circula deja pe Internet. In ciuda faptului ca inscrierile pentru Loteria Vizelor abia au inceput, hackerii si-au facut deja aparitia, invadand Internetul cu site-uri false pentru aplicare.

Astfel, in momentul navigarii pe Internet se deschid diferite ferestre care te invita "sa nu pierzi sansa vietii tale si sa te inscrii la Loteria Vizelor". Din nefericire, aceasta "sansa" despre care se vorbeste pe site-urile fantoma este o mare pacaleala, oamenii fiind obligati sa plateasca o taxa pentru participare.

Pentru inscrierea la Loteria Vizelor nu se percepe nici un fel de taxa, iar singurul site unde se fac inscrierile este www.dvlottery.state.gov. "Nu exista nici o taxa pentru transmiterea unei inregistrari pentru Loteria Vizelor.

Cetatenii trebuie sa stie ca toate acele oferte in care li se solicita informatii despre cartile lor de credit sunt doar pacaleli", a declarat presedintele APC, Cristian Popescu.