Aflat in vizita electorala in Prahova, presedintele Ion Iliescu a afirmat ieri, la o intalnire cu pensionarii din Campina, ca nu-l mai emotioneaza ce scrie presa despre el si ca a ajuns sa se obisnuiasca cu stilul de lucru al jurnalistilor. "Am experienta de 15 ani. M-au frecat in fel si chip. Pe mine nu ma mai emotioneaza.

Vorba aceea: «cainii latra, caravana trece», asa ca sa ne vedem noi de treaba", a mai spus seful statului.

Iliescu a adaugat ca, in ceea ce il priveste, in ziare apar "bazaconii" si "fleacuri", dar ca, totusi, in prezent nu mai sunt la moda lozincile primitive de la inceputul anilor '90, cum ar fi "Iliescu - nomenclaturist", desi mai sunt ziaristi care exerseaza aceste teme, gen "Iliescu - KGB".

El a precizat ca un cotidian central a prezentat recent stenograma unei discutii tête-a-tête pe care a avut-o cu Mihail Gorbaciov in 1991. "Cum puteau sa scrie ce am discutat, daca a fost o discutie intre patru ochi?", a afirmat Ion Iliescu.

"Se tin de fleacuri, mahala ordinara pusa pe paginile ziarelor", a spus presedintele. In continuare, el i-a indemnat sa voteze la Presedintie un om "cu mintea limpede". "Sa judecam cu toata luciditatea. Sa nu ne lasam invinsi de sentimente.

Cel pe care il punem in fruntea tarii sa fie om cu mintea limpede, om cumpanit si care sa se priceapa atat la relatiile interne, cat si la cele externe", le-a spus Ion Iliescu pensionarilor. Presedintele a adaugat ca nu le spune sa voteze cu cineva anume, precizand insa ca el candideaza pe listele PSD la Bucuresti.

Realitatea Romaneasca