"Duminica, 21 noiembrie, ora 11.00, va avea loc la Casa Fotbalului o sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Pe ordinea de zi va figura un singur punct: o informare prezentata de antrenorul Anghel Iordanescu privitoare la activitatea colectivului tehnic al echipei nationale in perioada noiembrie 2003-noiembrie 2004.

Dupa prezentarea informarii, vor fi trase concluziile si vor fi luate masurile care se vor impune. Pana duminica, FRF nu va face nici un comentariu pe marginea acestei teme".

Acesta este comunicatul federatiei care, ieri, a ajuns in toate redactiile. Va urma, asadar, o sedinta de Comitet Executiv de la care toata lumea - oameni de fotbal, ziaristi, suporteri, apropiati ai nationalei - asteapta un singur lucru: demiterea lui Iordanescu de catre conducerea FRF sau, poate, un gest de demnitate al selectionerului, acela de a demisiona.

De mai multa vreme in sanul federatiei sunt destule voci impotriva pastrarii lui Iordanescu, o stare de nemultumire care a crescut de la un meci la altul si de la un gest la altul al selectionerului, implicat in din ce in ce mai multe activitati care nu au nici o legatura cu fotbalul, din ce in ce mai vulnerabil la tot felul de "sfaturi" venite din afara.

Presiunile venite, se pare, din afara fotbalului au facut ca Iordanescu sa ramana in functie chiar si atunci cand isi anuntase demisia, dupa acel 2-5 de la Bucuresti cu Danemarca.

Rezultatele slabe ale echipei nationale insa au continuat, calificarea la Euro 2004 a fost ratata - culmea, dupa acea nereusita contractul selectionerului a fost reinnoit si chiar imbunatatit din punct de vedere financiar!!! -, iar acum au culminat cu umilinta de la Erevan, un rezultat fara precedent in istoria formatiei reprezentative.

In opinia noastra, nimic nu-i mai poate face pe Mircea Sandu si pe cei care alcatuiesc acest Comitet Executiv al FRF sa il mai mentina in functie pe selectioner.

Speram ca la federatie sa mai fie oameni cu capul pe umeri, care sa aiba taria de a judeca obiectiv, de a nu se lasa impresionati de presiunile din afara fotbalului si de a decide ca a venit momentul ca echipa nationala sa fie mai presus de interesele politice sau de grup.

Inca nu e prea tarziu pentru ca nationala sa o ia de la capat, calificarea nu e pierduta, dar ea nu mai poate fi obtinuta de acest selectioner care s-a compromis total prin gesturile si prin activitatea sa profesionala din ultimii doi ani.