Din surse demne de incredere, am aflat ca selectionerul Anghel Iordanescu si-a scris demisia! Dupa rezultatul rusinos inregistrat la Erevan, in fata unei echipe de pe locul 123 in clasamentul FIFA, tehnicianul se pare ca s-a hotarat sa renunte, el urmand, astazi, sa-si faca publica hotararea.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, va convoca, duminica, Adunarea Generala, pentru a ratifica demisia selectionerului si a hotari numele succesorului sau. Acesta ar putea fi Victor Piturca, desi Mircea Sandu a anuntat, la revenirea din Armenia, ca nu este exclusa nici varianta aducerii unui antrenor strain.

Pana atunci, insa, Nasu’ ar trebui sa se gandeasca si el serios la redactarea propriei demisii. Nu de alta, dar, din moment ce a fost printre singurii care l-au vrut pe Iordanescu la Nationala, trebuie sa-si recunoasca greseala si sa lase postul vacant.

Sa nu uitam, insa: Iordanescu si-a mai anuntat o data demisia, dupa rusinosul 2-5 cu Danemarca, la Bucuresti, dar a revenit asupra deciziei, pentru ca-si propulseze sa devina senator.

O asteptam mai de mult pentru ca:

- A ratat calificarea la CE 2004.

- Nu are rezultate si traieste doar din amintiri (CM 1994).

- Sub "domnia" sa a fost inregistrata cea mai rusinoasa infrangere suferita de echipa Romaniei in istoria sa pe propriul teren, 2-5 cu Danemarca.

- Si-a dovedit in nenumarate randuri limitele, nestiind sa gestioneze criza de la Nationala.

- Echipa pe care o pregateste nu are nici o idee clara de joc, marturie stand toate meciurile disputate in actualele preliminarii (cu Macedonia si Finlanda – victorii norocoase; cu Andorra – gol primit si joc slab (!), cu Cehia - infrangere "doar" cu 0-1; cu Armenia – joc penibil, punct obtinut doar gratie lui Stelea!).

- A ajuns sa fie luat peste picior inclusiv de propriii "elevi" (vezi spoturile TV).

- S-a multumit sa constate debandada din viata personala si sportiva a unor fotbalisti, luandu-le chiar apararea, desi era obligat sa faca exact contrariul.

- In loc sa se ocupe exclusiv de problemele de la Nationala, avandu-se in vedere campania de calificare extrem de grea care se preconiza, a preferat sa se bage in politica si sa umble "teleleu" prin tara pentru a "cersi" voturi, culmea tupeului, pe spatele echipei Romaniei!?!

- A dat dovada, in cateva randuri, de o crasa lipsa de respect fata de toti romanii, preferand, dupa meciul cu Finlanda, sa vorbeasca despre lideri de partid (!?) si, apoi, sa paraseasca sala, in loc sa raspunda, cum ii era datoria, intrebarilor ziaristilor legate strict de fotbal!

- A raspuns mereu tafnos atunci cand a fost intrebat de greselile comise, desi este selectionerul Nationalei Romaniei si, in aceasta calitate, trebuie sa se puna tot timpul, prin intermediul presei, la dispozitia tuturor suporterilor din tara.

- Si-a facut timp sa "viziteze" Parisul, pentru un banal meci PSG – Chelsea (Mutu nici nu fusese convocat in lotul oaspetilor), in loc sa mearga la Donetk, la partida Sahtior – AC Milan, pentru a vedea la lucru 4 jucatori pasibili de a fi selectionati (Stoican, Rat, Barcauan, Marica).

- Nu si-a justificat, prin rezultate, salariul enorm luat de la Federatie.

De ce trebuie sa urmeze si Nasu’?

- Nu a sesizat sau, mai grav, nu a vrut sa sesizeze dezastrul fotbalistic spre care ne indreptam cu pasi repezi de patru ani.

- In ciuda opozitiei oamenilor din lumea fotbalului (si nu numai), a hotarat sa-l mentina pe Iordanescu in functie, marindu-i chiar contractul (!?), desi Generalul ratase calificarea la CE 2004!

- L-a dat afara pe Victor Piturca, cu toate ca tehnicianul calificase Nationala la CE 2000, fara infrangere!

- Nu a simtit momentul de cumpana de la Nationala si a preferat sa traiasca in umbra rezultatelor "generatiei de aur", in loc sa dea credit total tehnicienilor Piturca sau Bölöni, care incercau sa intinereasca, treptat, echipa.

- A incurajat sau a protejat anumiti fotbalisti in disputa lor cu selectionerul din acel moment. Astfel, practic, a pus umarul la transformarea cantonamentelor Nationalei in adevarate locuri de distractie pentru actuala generatie.

- A ascuns, dupa cum a lasat recent sa se inteleaga, anumite lucruri nefiresti petrecute in cantonamentul echipei nationale si nu a luat masurile care se impuneau impotriva celor vinovati.

- Nu a stiut sa-l tina pe Ladislau Bölöni la Nationala.

- Nu s-a ocupat de schimbul de maine, fiind interesat doar de constructii megalomanice, care nu erau utile sau necesare in acest moment.

- Nu s-a implicat cu adevarat niciodata in amenajarea unei arene la standarde europene.

- A acceptat, fara sa clipeasca, sa tina la usa un selectioner-politician, care, inaintea acestei dificile campanii de calificare, si-a luat concedii peste concedii pentru a-si rezolva problemele de partid!?

- A stat departe de problemele interne ale echipei, preferand sa nu intervina si sa medieze contrele Iordanescu-jucatori (Ghioane, Contra, A. Stoica etc.).

- A gestionat o Federatie care, de-a lungul vremii, a dat, prin comisiile abilitate, numeroase verdicte indelung contestate de cei mici si slabi (vezi, in special, litigiile financiare intre Clubul Rapid, pe de o parte, si Politehnica Iasi, CFR Cluj sau Corvinul Hunedoara, pe de alta).

- A solicitat mila autoritatilor cu privire la neplata impozitelor pe salarii sau prime ale angajatilor, in perioada 1991-1998 si 1999-2002, banii respectivi (cateva milioane de dolari) fiind trecuti, printr-o simpla semnatura, la datoria publica.

- A reactionat imediat, mergand cu jalba-n protap pe la FIFA, atunci cand anumite personalitati din viata politica au cerut sa se efectueze un control la FRF.

- Si-a salvat scaunul de presedinte printr-un vot de incredere cerut, intr-o Adunare Generala Extraordinara, reprezentantilor cluburilor, desi acest punct nu figura pe ordinea de zi!?