Rezultatul de egalitate, scor 1-1, inregistrat la partida dintre Armenia si Romania a infuriat lumea fotbalistica, si nu numai, de la noi din tara. "Nu am vazut un meci al echipei nationale mai prost ca acesta. Sansele de calificare s-au redus considerabil, este greu sa mai speri la calificare.

Cand nu ii iei sau nu ii folosesti pe Nicolae Mitea, Mihaita Plesan sau Daniel Niculae, mai ales cand nu ai jucatori, nu mai este nimic de comentat. Cand lipsesc jucatorii importanti, este clar ca nu exista valoare", a spus presedintele LPF, Dumitru Dragomir, care considera ca singurul fotbalist care a avut o evolutie buna la Erevan a fost Stelea.

"Ma asteptam in primul rand ca jucatorii din aparare sa-si faca datoria, insa nu prea si-au facut-o. In afara de Stelea, care a avut o evolutie buna, restul au fost slabi. Mi-au mai placut Marica, Paraschiv. Si Neaga a mai jucat cate ceva, insa nu destul. Sunt foarte dezamagit", a comentat Dragomir. Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a spus ca principalul vinovat este Anghel Iordanescu.

"Credeam ca o sa-i spulberam, ca o sa le dam 3 sau 4 goluri. Iordanescu este principalul vinovat. Cea mai buna solutie pentru ca lucrurile sa se schimbe este inlocuirea lui sau sa-si dea demisia", a precizat Becali. Portarul Bogdan Lobont a spus dupa meci ca nu se astepta la un astfel de rezultat, dar crede in continuare in calificarea Romaniei la turneul final din Germania.

"Am auzit ca i se cere demisia lui Iordanescu. El este singurul in masura sa decida. Nu ma asteptam la un egal cu Armenia. Totusi, cred ca mai avem sanse de calificare", a afirmat Bogdan Lobont. La randul sau, Mircea Lucescu a spus ca 1-1 cu Armenia nu este un rezultat bun, dar nici unul de aruncat.

"Nu suntem noi primii, au patit-o si grecii invinsi in Albania si portughezii, care au facut 2-2 cu Liechtenstein. Astept sa vad golul lui Marica, pentru care ma bucur", a spus antrenorul echipei Sahtior Donetk.

Si liderul Aliantei PNL-PD, Traian Basescu, a solicitat demisia "antrenorului pesedist" Anghel Iordanescu, ca urmare a rezultatului obtinut de nationala de fotbal a Romaniei in Armenia. "PSD a compromis pana si fotbalul. Daca si cu Armenia am facut meci nul, mai ramane sa ne bata si Albania", a precizat Basescu.

In schimb, fostul selectioner al echipei Romaniei Emeric Ienei considera ca rezultatul de egalitate nu reprezinta un esec, ci un castig, avand in vedere ca s-a obtinut un punct in deplasare. "Mai sunt multe meciuri si ne pot ajuta si rezultatele indirecte. Stiti cum e, speranta moare ultima.

Jocul nostru de la Erevan a fost plat, fara consistenta, poate valoarea jucatorilor este mai scazuta decat cea a fotbalistilor pe care i-au inlocuit. Le-a lipsit determinarea, au fost tensionati si au jucat cu trac mai mult decat cu entuziasm", a spus Ienei.

Tehnicianul Mihai Stoichita a declarat ca selectionerul Armeniei, Bernard Casoni, i-a spus dupa partida ca nu se astepta ca Romania sa joace asa de slab. "Nu sperau sa obtina un asemenea rezultat. Nici ei nu se asteptau sa jucam atat de slab. E dureros, dar asta este adevarul. Pentru ei e o mare surpriza, este ca o victorie pentru moralul lor.

Inainte de meci ma intrebau daca le dam multe goluri", a comentat Stoichita.