Anul 2004 e, de departe, cel mai consistent in privinta marilor castiguri puse in joc de Loteria Romana la Loto 6 din 49. Dupa ce a inceput anul in forta, impartind in trei, in luna februarie, un premiu de aproape 160 de miliarde de lei, Loteria pune din nou la bataie, dupa fix noua luni, al doilea premiu ca valoare din istorie: 3.000.000 de dolari.

Participarea la jocul care a ajuns sa prezinte cel mai mare interes pentru romani a fost de bun augur in acest an, mai ales pentru norocosii care au reusit sa obtina marile premii ale categoriei I. Super-potul de aproape 160 miliarde lei din februarie a fost impartit "frateste" intre Bucuresti, Suceava si Salaj.

Atunci, pe langa bani - 53,2 miliarde lei -, norocosii au plecat acasa, fiecare, cu un autoturism BMW seria 5 si cu actele de proprietate ale unui apartament de lux in centrul Capitalei.

Duminica, dupa 13 saptamani de joc, in care milioane de impatimiti s-au chinuit in zadar sa gaseasca "reteta castigului", premiul cel mare de la Loto 6 din 49 va ajunge din nou la o cifra impresionanta: peste 90 de miliarde de lei. Acesta este al doilea premiu ca valoare, din istoria jocului Loto 6 din 49 si este pus la bataie la fix noua luni de la castigarea celei mai mari mize.

Intre marile premii s-au luat alte zeci de miliarde

Pe lista marilor poturi din ultimele noua luni se mai afla: un premiu de 34,4 miliarde de lei - castigat de un bucurestean, pe 13 iunie, un altul de 22 miliarde lei - luat de un hunedorean, la 11 iulie si alte 18,5 miliarde de lei - castigate la 8 august de un brasovean.

1.000.000 de euro castigat la Joker

In urma cu doua zile un alt premiu record a fost castigat la Joker, pe un bilet inregistrat la o agentie din judetul Ilfov: 37,9 miliarde lei. Norocosul a jucat doua scheme cod 45, pe care a platit 150.000 de lei si a castigat, pe langa bani, un apartament cu trei camere intr-o vila turistica din Poiana Brasov.

Suma, impresionanta pentru acest joc, s-a acumulat in contul categoriei I dupa noua luni de reporturi.