"Doar o victorie cu Dinamo ar sterge pata neagra din acest an a Universitatii Craiova", a declarat ieri managerul Pavel Badea, care a dat de inteles ca, inca de cand a fost instalat in functie, s-a gandit cel mai mult la meciul cu gruparea din sos. stefan cel Mare.

"E cunoscuta adversitatea dintre Universitatea si Dinamo, iar publicul ne poate ajuta enorm si sunt convins ca stadionul va fi arhiplin. Jucatorii sunt bulversati de evenimentele din ultimul timp si-i inteleg. Echipa nu e a lui Staicu, a lui Mititelu sau a Consiliului Local, ci a orasului Craiova", a mai spus "Badita" la conferinta de presa sustinuta la sediul clubului.

Marius Iordache si Cosmin Moti, prezenti si ei in fata jurnalistilor, au promis ca duminica seara va fi mai mult decat un razboi si spectacolul va fi la el acasa. "Veti vedea spectacol pe teren si sper ca la sfarsit sa aplaudati echipa Craiovei, nu pe Dinamo", a spus Iordache. De partea cealalta, portarul Bogdan Stelea a marturisit ca nu el va fi principala piedica in calea victoriei oltenilor.

"Piedica va fi intreaga echipa Dinamo. Dinamovistii au fost mereu asteptati cu "caldura" la Craiova. Acum va fi la fel. Am vorbit cu Mihaita Plesan, care mi-a spus ca de cinci zile nu mai e nici un bilet de vanzare la meci".

in alta ordine de idei, daca Florentin Petre - accidentat si stefan Grigorie - suspendat rateaza oricum derby-ul, Ionel Danciulescu inca mai pastreaza sanse sa fie recuperat medical si, deci, apt de joc dupa ruptura musculara suferita acum o saptamana.

Articol de: Narcis Drejan

Libertatea - 20 noiembrie 2004

ETAPA A 14-A

Simbătă, 20 noiembrie

FC Argeş-Apulum 14:00

CFR Cluj-FCM Bacău 14:00

Naţional-Oţelul 15:00

Farul-Rapid 17:00

Steaua-FC Braşov 20:15

Duminică, 21 noiembrie

Poli Iaşi-Poli AEK 14:00

Sportul-Gloria 14:00

U Craiova-Dinamo 20:15

Aflată intr-o situaţie ambiguă, Dinel Staicu cedind echipa primăriei, dar continuind să finanţeze clubul pină in ianuarie, Universitatea se pregăteşte să primească duşmanul tradiţional din Ştefan cel Mare cu multă sare şi cu cit mai puţină piine posibil.

Ca de obicei, duelul de pe gazon e anticipat de cel al declaraţiilor, fotbaliştii celor două formaţii intrecindu-se in ameninţări care de care mai hazlii. "Ciinii s-o lase mai moale, că vor pleca de aici cu coada-ntre picioare! N-au nici o şansă să ne bată!", i-a avertizat Mariko Daouda.

"Le sintem datori suporterilor şi vom face tot ce depinde de noi să le facem o surpriză", a promis şi Mihăiţă Pleşan. Managerul general Pavel Badea a fost mai precaut: "Atuurile noastre sint valoarea lotului şi dorinţa mare de victorie, dar nu trebuie să uităm că Dinamo rămine Dinamo.

E un meci cit un campionat, ar fi ideal să-l ciştigăm".

Antrenorul oaspeţilor, Ioan Andone spune: "Ştiu că ne aşteaptă un meci greu, dar avem nevoie de toate cele trei puncte in perspectiva participării in cupele europene. Le-am transmis băieţilor că ultima impresie contează.

Dacă terminăm turul pe locul trei şi ne calificăm in semifinalele Cupei, putem trece mai uşor peste amărăciunea rezultatelor nefavorabile din toamnă".

Revine Nedelescu

Fostul preşedinte al Universităţii, actualul viceprimar Gheorghe Nedelescu, a fost mandatat de Consiliul Local să discute cu Dinel Staicu termenii preluării clubului. "Sper să reuşim să facem o echipă cu care să ne luăm de git cu granzii din Bucureşti.

Ni-l dorim pe Cirţu antrenor şi pe Cămătaru preşedinte, rămine să vedem dacă vom şi izbuti acest lucru", a declarat Nedelescu, care va fi preşedintele Consiliului de Administraţie şi va renunţa la funcţia de observator din partea LPF.

"Negociez să-l aduc pe Alexa"

Vicepreşedintele Gigi Neţoiu a confirmat ieri ceea ce Gazeta Sporturilor a scris in ediţia de luni: că a plecat in China in incercarea de a-l aduce inapoi la Dinamo pe Dan Alexa! "Am vorbit cu preşedintele lui Beijing Hyundai despre posibilitatea răscumpărării mijlocaşului, insă momentan nu am ajuns la nici un acord.

Asiaticii sint incintaţi de Dan, pe care l-au catalogat drept un maestru al paselor decisive. Va fi foarte greu să-i convingem pe chinezi să-i dea drumul lui Alexa, insă nu imposibil. Mai negociem", a declarat Comandantul.

Aflat la Beijing, Neţoiu a punctat pe un ton vesel: "Dacă il face Cristi Borcea partener pe Alexa in afacerile cu butelii, poate va fi mai uşor să-l readucem la Dinamo!". Alexa (25 de ani) a plecat in vară la Beijing Hyundai, care a plătit 800.000 de dolari pentru jucător.

Petre a inceput alergarea

După ruptura musculară suferită la coapsa stingă in urmă cu zece zile, Florentin Petre a inceput de ieri alergările uşoare, insă nu intră in discuţie pentru derbyul din Bănie. "Sper ca in ultima etapă cu FC Argeş şi la returul cu Brăila din Cupă să fiu apt de joc.

Imi doresc să imbrac tricoul lui Dinamo la aceste meciuri, fiindcă nu se ştie ce se va intimpla la iarnă cu mine", a declarat căpitanul in virstă de 28 de ani al roş-albilor.

De ce nu joacă Dennis

Mijlocaşul campionilor, Dennis Şerban, nu a intrat ieri in cantonament alături de Dinamo. "Am o contractură la piciorul sting pe care am suferit-o marţi la un antrenament. Exista pericolul ca dacă jucam in Bănie, să mă rup de tot.

Pină luni nu am voie să fac efort deloc", a precizat ieri fotbalistul, care a negat că ar avea vreun conflict cu antrenorul Andone: "Relaţiile mele cu stafful tehnic, administrativ şi cu colegii sint dintre cele mai bune. Cine afirmă altceva, spune vrăjeli".

"Am văzut că dinamoviştii sint foarte increzători, dar să nu uite că nu joacă singuri! Mai sintem şi noi pe teren şi-o să le facem o surpriză"

Ionuţ Luţu, mijlocaş U Craiova

"Nu contează cine e patron, noi sintem fotbaliştii Universităţii, nu ai unui om anume. Trebuie să batem, pentru a avea o iarnă mai liniştită!"

Cosmin Moţi, fundaş U Craiova

"Sint orgolii mari in joc. Am văzut că adversarii apelează la campanii electorale, dar, in prezent, Dinamo e mai valoroasă ca Ştiinţa. Nu pierdem in Bănie"

Adrian Mihalcea, atacant Dinamo

"Nu doar eu o să le pun piedică oltenilor, ci intreaga echipă. Ştiu că vom fi primiţi cu . Pleşan mi-a zis că de 5 zile nu mai sint bilete pentru meci"

Bogdan Stelea, portar Dinamo

13 victorii au obţinut alb-roşiii in cele 40 de partide jucate in Bănie impotriva Ştiinţei. Oltenii au reuşit 19 succese, 8 meciuri s-au terminat la egalitate, iar golaverajul este favorabil tot Universităţii: 55-49

U CRAIOVA - DINAMO

Stadion "Ion Oblemenco"

Miine, ora 20:15

In direct - TVR 1

U Craiova (alb)

1. Guso - 25. Daouda, 17. Moţi, 4. M. Iordache - 26. L. Dobre, 20. Bundea, 19. Pleşan, 15. Buhuş - 14. S. Frunză, 18. Luţu - 7. Njock

manager general Pavel Badea

Rezerve: 12. N. Bănică, 2. Vigariu, 5. Murgan, 11. Borbely, 16. I. Iordache, 21. M. Ilie, 23. L. Preda

Absenţi: Baştină, Jovanovici, Stoianof (accidentaţi), Cl. Tudor (nereţinut in lot)

Arbitru S. Corpodean (Alba Iulia). Asistenţi Cr. Nica (Ploieşti), A. Oniţa (Constanţa). Arbitru de rezervă A. Simion (Piteşti). Observatori V. Boiţ, I. Igna (ambii din Timişoara)

Dinamo (roşu)

1. Stelea - 5. Ciobotariu, 21. I. Badea, 16. Ad. Iordache - 15. Irimia, 26. Mărgăritescu, 25. Tameş, 4. Burcă, 3. Semeghin - 10. Dănciulescu, 9. Cl. Niculescu

antrenor Ioan Andone

Rezerve: 23. Cr. Munteanu, 6. Alistar, 14. Galamaz, 17. Naidin, 29. Bălţoi, 30. Mihalcea

Absenţi: Grigorie (suspendat), Fl. Petre, D. Şerban, Vl. Munteanu, L. Goian (accidentaţi), I. Bălan, Păcurar, Drăgan (vor juca la Dinamo II)

Bilete 50.000 de lei - intrare generală

Gazeta sporturilor - 20 noiembrie 2004