Federatia sindicatelor din invatamantul universitar Alma Mater a anuntat ca a rupt acordul pe care il semnase cu guvernul.

Decizia survine unor indelungi negocieri cu ministerul de finante in privinta legii salarizarii personalului din invatamant.

Alma Mater, care numara in jur de 11.000 de membri, sporeste astfel randurile nemultumitilor, alaturandu-se celor care au refuzat sa discute propunerile guveramentale pe care le considera insuficiente pentru nevoile invatamantului.

Presedintele Alma Mater, Razvan Bobulescu, i-a adresat primului ministru, Adrian Nastase, o scrisoare deschisa prin care anunta ca isi retrage semnatura de pe acordul incheiat in urma cu mai bine de doua luni.

Razvan Bobulescu afirma ca ca guvernul a tergiversat in mod nepermis negocierile privind legea salarizarii in invatamant.

Mai multe sindicate din invatamant acceptasera, la 14 septembrie, sa semneze un acord cu guvernul pe fondul unor proteste sindicale care amenintau sa blocheze inceperea anului scolar.

"Nu mai e timp"

Liderul sindical Razvan Bobulescu a declarat ca se apropie termenul limita pana la care trebuia formulata o lege a salarizarii- sfarsitul lunii noiembrie- si ca in lunile septembrie, octombrie si la inceputul lui noiembrie guvernul a batut pasul pe loc in aceasta privinta.

Razvan Bobulescu a subliniat ca nu mai este timp fizic pentru formularea acestei legi.

El a afirmat ca tergiversarea practicata de guvern impiedica practic imbunatatirea situatiei angajatilor din invatamant in perioada urmatoare.

Rpzvan Bobulescu s-a declarat indignat ca guvernul poate sterge datorii de 16.000 de miliarde unor companii private, cum s-a intamplat saptamana trecuta la RAFO si Carom Onesti, dar intarzie negocierile pentru un intreg domeniu.