Postul de televiziune Realitatea TV va semna in aceasta dimineata un contract reciproc de broadcasting cu CNN. Astfel, prestigiosul post international de stiri va putea sa preia de la postul romanesc imagini in cazul unor evenimente speciale, lucru valabil si pentru Realitatea TV.

Semnarea contractului este anuntata de cei de la RealitateaTV ca un eveniment special, CNN fiind considerat unul dintre cele mai importante posturi de stiri din lume. Cable News Network a fost infiintat in 1980 de Ted Turner, fiind primul canal de stiri care a avut program 24 de ore din 24.

In iunie 1980, proiectul lui Turner intra pe o piata a stirilor de televiziune dominata de trei posturi: CBS, NBC si ABC.

Marea noutate pe care CNN o aducea era aceea ca stirea urma sa fie in centrul atentiei, nu prezentatorul. Momentul care a impus CNN ca un post TV de referinta a fost razboiul din Golf, de la inceputul anilor ‘90. Realitatea TV a fost, la rindul ei, prima televiziune de stiri din Romania. Infiintat in noiembrie 2001, postul nu a avut pina anul acesta concurenti directi pe domeniu.

Directorul stirilor de la Realitatea, Sergiu Toader, va semna astazi contractul de broadcasting cu CNN, iar din partea postului american de televiziune va veni la Bucuresti Gordana Duspara Moriarty.