Incepand de astazi, la Brasov functioneaza primul tribunal specializat pentru minori si familie din Romania. Infiintat in conformitate cu dispozitiile Legii 304/2004 de organizare judiciara, noul tribunal are in schema de incadrare 3 judecatori specializati si 6 posturi de personal auxiliar si urmeaza sa judece, ca instanta de fond, toate cauzele civile si penale in care sunt implicati minori.

Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov functioneaza in cladirea Tribunalului Brasov, intr-o zona rezervata anume - cu o sala de sedinte si una de consiliu, birouri pentru judecatori, arhiva etc. -, fondurile alocate de Ministerul Justitiei, pentru dotare si informatizare, cifrandu-se la 440 milioane lei.

Odata cu inaugurarea noii instante de sub Tampa, ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, a bifat, ieri, si finalizarea lucrarilor de reparatii capitale si modernizare ale sediului Judecatoriei si Tribunalului Brasov, care au durat aproape 3 ani si au necesitat investitii de 88 miliarde lei.

In cadrul unei conferinte de presa, ministrul Diaconescu a precizat ca, pana la finele lui 2007, sistemul tribunalelor specializate pentru minori si familie va fi generalizat in intreaga tara, la fel ca si practica judiciara europeana din acest domeniu, in care o alta prioritate o constituie si reformarea din temelii a sistemului de detentie preventiva si executare a pedepselor in ceea ce

priveste minorii.