Inca o data se dovedeste ca in politica totul este posibil. Mai ales intr-o campanie electorala cand asupra poporului se revarsa materia incandescenta a demagogiei: minciuna invaluita in mierea promisiunilor si a demonstratiei ca negrul e alb si albul este negru. Fiecare partid incearca sa convinga electoratul ca el este cel mai tare.

Fiecare candidat doreste sa demonstreze ca este cel mai capabil, cel mai destept in fata cetatenilor, gata sa-si dea si haina de pe el pentru dreptatea celor multi. Scopul este doar unul singur: voturi cat mai multe. Ce va urma dupa 28 noiembrie nu mai conteaza. Nimeni nu va putea sa-i traga la raspundere pe cei care au promis marea cu sarea.

Daca s-ar fi putut, probabil trei sferturi din politicienii care se lupta astazi pentru putere s-ar fi pierdut pe drum sau ar fi fost ingropati in uitare. In felul acesta o generatie noua de politicieni competenti si curati si-ar fi facut loc pentru a conduce tara. Din pacate, o sansa imensa a fost pierduta.

N-am ce face si trebuie sa-i dau dreptate colegului de breasla de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, care scria recent intr-un articol ca "o elita de banditi blocheaza dezvoltarea unei economii de piata in sudul si estul Romaniei".

"Banditii" stiu la ce se refera ziaristul german, dar acest lucru nu pot sa-l recunoasca public. Ar insemna sa se razboiasca in zadar, fara folos, rezultatul final fiind compromiterea totala in fata cetatenilor. Politicienii in cauza au incercat sa se lupte cu reprezentantii societatii civile reuniti in Coalitia pentru un Parlament Curat, dar au actionat gresit.

Amenintarea cu tribunalul a autorilor a turnat gaz peste foc si mai mult. In definitiv, demersul CPC era unul necesar, asteptat de milioane de alegatori. Macar in al 12-lea ceas este bine ca electoratul sa stie ca prezenta politicienilor patati in Parlamentul tarii, si in viitor, nu va aduce nimic bun. S-a vazut in ce masura si-au facut datoria alesii de pana acum.

S-a irosit timp, s-au pierdut bani multi. PSD pe astfel de demnitari s-a bazat in toti acesti ani. Si tot cu ei, stransi intr-o retea de politicieni, finantisti si manageri, vrea sa conduca si in viitorul mandat.

Liderul PSD vrea continuitate! In ce, ma rog? In hotii, coruptie, jafuri, promisiuni fara acoperire, saracie, pensii de mizerie, in presa aservita intereselor de partid? Cand reprezentantii acestui partid sunt intrebati de ce nu s-au tinut de cuvant in actualul mandat, imediat au facut pasul inapoi, dand vina pe guvernantii din perioada 1996-2000.

Probabil ca acelasi lucru il vor face si in 2008 daca vor reusi sa castige duminica viitoare.

Nu cumva mostenirea de care se tot vorbeste are o singura cauza, respectiv mentinerea pe functii a politicienilor cu mentalitati comuniste? La o confruntare electorala televizata candidatul Adrian Nastase s-a prezentat cu cativa tineri, postati in primul rand, ca si cum, vezi doamne, acesta ar fi adevaratul PSD.

Aiurea! Alde Cozmanca, Vacaroiu, Iliescu raman pe pozitie, stimati cititori, indiferent de dorinta tineretului din organizatia pesedista condusa de Ponta. In aceste conditii ce rost mai are sa ne mai amagim ca PSD se va schimba prea curand si ca va milita pentru binele tuturor? Clientelismul va functiona din plin, guvernarea fiind la fel de daunatoare dezvoltarii economiei ca si cea de pana acum.

Nu spun ca alti politicieni din alte partide ar fi usa de biserica. Nici gand. Totusi cand o suta de candidati din 143, cati sunt in total pe lista CPC, sunt acuzati de colaborare cu securitatea si traseism politic, nu am, repet, motiv de retinere pentru a nu fi de acord cu referirile ziaristului german care scrie despre "elita de banditi" de la Bucuresti.