Monica Macovei, presedintele APADOR-CH, a facut ieri o sesizare, in numele sau si al organizatiei, adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, referitoare la falsificarea unor fluturasi ai Coalitiei pentru un Parlament Curat (CPC), in care candidatii la Parlament considerati incompatibili au fost inlocuiti.

APADOR-CH cere identificarea autorilor si tragerea lor la raspundere penala, precum si cercetarea provenientei si legalitatii fondurilor folosite pentru conceperea, tiparirea si distribuirea fluturasilor contrafacuti. Initiatorii sesizarii sustin ca se vor constitui parte civila in dosar si ca vor cere zece miliarde de lei.

In sesizare se sustine faptul ca doar anumite grupari politice sunt incriminate.

Astfel, se aduc "grave calomnii" candidatilor Opozitiei, in special celor din Alianta D.A., "in termeni agresivi si personali, care nu au nici o legatura cu monitorizarea facuta de Coalitie", in timp ce candidatii PSD, PUR si PRM lipsesc din cuprinsul acestor buletine, se precizeaza in sesizare.

"Acesta este un indiciu care conduce spre autorii/instigatorii/complicii contrafacerilor, respectiv persoane din sau in legatura cu candidatii PSD+PUR si PRM, pentru ca acestia aveau un interes direct la contrafacerea fluturasilor in favoarea lor", se argumenteaza in plangere.