Steaua a jucat aseara stralucitor in prima repriza a meciului cu Besiktas si a obtinut o victorie rasunatoare in Ghencea, intr-o partida contind pentru etapa a treia a grupelor Cupei UEFA la fotbal. Doua actiuni-fulger au electrocutat echipa lui Del Bosque la inceputul jocului, turcii fiind incapabili sa reactioneze la actiunile de atac ale stelistilor.

Dupa pauza, baietii lui Zenga au “inghetat” rezultatul.

Cel mai periculos atacant al “vulturilor” a fost romanul Daniel Pancu, care a inceput meciul pe banca de rezerve. In minutul 87, Besiktas a marcat un gol, in timp ce Eugen Baciu era pravalit la pamint, accidentat. Crezind ca Baciu simuleaza, arbitrul de centru n-a intrerupt partida, asa cum era normal, permitindu-le oaspetilor sa inscrie.

Finalul a fost tensionat, gazdele tinind cu disperare de rezultat cu doar noua oameni de cimp. Stelistii au sarbatorit succesul cu focuri de artificii. Gratie acestei victorii, “ros-albastrii” au facut un pas important pentru clasarea in primele trei locuri ale grupei, care le asigura calificarea in primavara europeana.

• In minutul 78, Daniel Oprita a fost eliminat. Atacantul folosit aseara pe postul de mijlocas dreapta a incasat doua cartonase galbene intr-un interval de un minut: primul pentru nerespectarea distantei la executarea unei lovituri libere, iar al doilea pentru un hent. Pina atunci “Opri” fusese unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren.

• In celalalt meci disputat aseara in Grupa B, Standard Liege-AC Parma, 2-1 (0-1), golurile au fost marcate de Karel Geraerts (54) si Michel (90), respectiv Andrea Pisanu (44). Athletic Bilbao a stat in aceasta etapa.

• Suporterii turci, peste 5.000, s-au strins in fata Casei Poporului, de unde au plecat spre stadion cu doua ore inainte de startul intilnirii. Excursia Istanbul-Bucuresti i-a costat pe fani cite 300 de euro. Admiratorii “vulturilor” si-au dat intilnire dupa meci tot la Casa Poporului, pentru a sarbatori un eventual succes.

• “Din respect pentru trecut, invingeti!”, “Pentru eternul numar 7 (n.r. - Lacatus), luptati pina la moarte!”, “Calugareni, 1595” - i-au indemnat suporterii pe elevii lui Zenga.

• Cristi Ciocoiu, atacantul adus de la FCM Bacau, a disputat aseara al doilea sau meci ca titular de la revenirea in Ghencea. Prima oara, Zenga l-a titularizat la Cluj, intr-un meci pierdut de Steaua in Cupa Romaniei, in compania divizionarei secunde Universitatea.

• Sergen Yalcin, vedeta oaspetilor, a vazut meciul de la masa presei. Mijlocasul n-a fost trecut de Vicente Del Bosque pe foaia de joc, desi se afla in plenitudinea fortelor. “E terenul greu. Mai bine nu joci”, l-a sfatuit tehnicianul spaniol pe durduliul Sergen.

• UEFA a trimis la acest meci o intreaga comisie de control antidoping. Zvonurile ca fundasul stelist Sorin Ghionea ar fi luat substante interzise au ajuns si la urechile forului continental.

Declaratii dupa meci

Walter Zenga (antrenor, Steaua): “Am facut un meci minunat, in care am avut doar cinci minute de panica, dupa ce turcii au marcat. Am facut un mare pas inainte pentru calificare. La golul inscris de Besiktas, turcii au dat dovada de lipsa de fair-play. Nu inteleg de ce Pancu a facut declaratii asa de agresive inaintea meciului”.

Gigi Becali (patron, Steaua): “Echipa mea straluceste ca o stea pe cer! Asta-i pofta ce-am poftit!”.

Daniel Pancu (atacant, Besiktas): “Steaua si-a dorit mai mult victoria si a cistigat pe merit. Sint suparat. Nu m-a surprins atitudinea publicului. E ceva normal. Pentru suporterii Stelei nu conteaza ca sint roman”.

Aseara in Cupa UEFA

Grupa A

Schalke 04-Ferencvaros 2-0

Gyepes (15-autogol), Kobiaswili (40)

Grupa C

Dnepr-Austria Viena 1-0

Nazarenko (19)

FC Bruges-Utrecht 1-0

Lange (63)

Grupa D

Dinamo Tbilisi-Sporting Lisabona 0-4

Liedson (6, 29 si 58), H. Viana (90)

Grupa F

Amica Wronki-AZ Alkmaar 1-3

Dembinski (58-penalty)/Galen (13), Meerdink (37), Huysegems (39)

Grupa H

Zenit-FC Sevilla 1-1

Arsavin (35)/Baptista (72)

Au mai ramas de jucat (1 decembrie)

Bilbao-Steaua

Besiktas-Standard

Parma sta

(16 decembrie)

Standard-Bilbao

Parma-Besiktas

Steaua sta

Grupa B

1. STEAUA 3 2 0 1 4-2 6

2. Besiktas 2 1 0 1 4-3 3

3. Bilbao 2 1 0 1 3-3 3

4. Standard 2 1 0 1 2-3 3

5. AC Parma 3 1 0 2 2-4 3