Procesul in care Gregorian Bivolaru este acuzat de comiterea unor infractiuni sexuale cu minori va fi judecat la Sibiu. Joi seara, instanta suprema a acceptat solicitarea aparatorilor liderului spiritual al MISA de stramutare a dosarului. Avocatii au cerut stramutarea acestui dosar, invocand faptul ca magistratii bucuresteni nu ar putea judeca in mod obiectiv cauza.

In luna august a.c., procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata - prin rechizitoriul cu numarul 720/P/2003 - pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.

"Grieg" Bivolaru este acuzat ca, in perioada 2002-martie 2004, a practicat in mod repetat acte cu un caracter obscen fata de minora Madalina Dumitru. In perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, Bivolaru a intretinut acte sexuale cu alte doua minore - Agness Arabella Muresan si Simionescu Ilinca, folosindu-se de calitatile de profesor yoga si mentor spiritual.

O victima cere cinci miliarde

Mai mult decat atat, in 28 martie, Guru Bivolaru a incercat sa treaca ilegal granita spre Ungaria, prin punctul de trecere a frontierei Nadlac (judetul Arad), fiind calauzit, pe sensul de intrare in tara, de catre vamesul Farkas Ferenc Zsolt.

De asemenea, procurorii Parchetului Curtii de Apel i-au mai trimis in judecata pe Mirona Farcasi - pentru coruptie sexuala, si pe Farkas Ferenc Szolt - pentru trafic de migranti. Una dintre cele trei minore de care a abuzat sexual Gregorian Bivolaru a fost audiata, joi, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Ilinca Simionescu - considerata majora, intrucat a implinit, intre timp, varsta de 18 ani si s-a casatorit - si-a mentinut in fata instantei pretentiile civile de cinci miliarde de lei. Cu aceeasi suma s-a constituit parte civila si o alta minora, Agness Arabella Muresan. Aceasta nu s-ar afla in tara, motiv pentru care nici nu a fost audiata pana acum.

Madalina Dumitru - considerata si ea victima - nu este nici acum de gasit.

"Avocatii lui Gregorian Bivolaru au reusit sa-i convinga pe magistrati ca ar fi mai bine ca Guru sa fie judecat intr-un alt oras al tarii."

Eliberat, apoi urmarit general

Gregorian Bivolaru a fost arestat pentru prima data la sfarsitul lunii martie, fiind acuzat ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu minora Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra adolescentei, in calitate de profesor de yoga. Liderul spiritual al MISA a fost eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie a.c.

, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis recursul impotriva arestarii lui preventive. Magistratii CAB au decis ca nu Tribunalul Bucuresti era in masura sa emita mandat, ci Judecatoria sectorului 5, si au cerut ca Bivolaru sa fie pus in libertate. La 1 iunie a.c.

, Bivolaru a fost dat in urmarire generala, dupa ce magistratii Judecatoriei sectorului 5 au emis pe numele lui un mandat de arestare sub acuzatia de intretinere de relatii sexuale cu o minora - Madalina Dumitru. Mandatul de arestare este valabil timp de 26 de zile de la data la care acesta va fi prins.

Guru, zarit pe litoral

Politia a primit, in urma cu doua saptamani, informatii despre locul in care s-ar ascunde liderul MISA. Mai multe persoane au anuntat ca l-au vazut pe Bivolaru atat in Constanta, cat si in Mangalia. "Guru" a fost observat pe cand circula prin Constanta, intr-o masina cu numar de Bucuresti, dar si intr-un cartier de la periferia orasului Mangalia.

Conducerea Politiei a dispus imediat instituirea unor filtre la iesirile si intrarile din judet. De asemenea, toate drumurile care leaga orasul Constanta de statiunea Costinesti au fost verificate de oamenii legii, dat fiind faptul ca liderul MISA are in aceasta statiune mai multe locuinte.

Andrei R. Dobrogea, Alexandru Stancu