Divizia A Bürger a tras cortina peste turul campionatului, unul care, mai echilibrat ca niciodata in ultimul timp, gaseste nu mai putin de patru echipe cu acelasi numar de puncte in urma liderului de toamna, Steaua.

Mai mult, departajarea intre aceste patru formatii nu este facuta nici macar de golaveraj, ci de numarul de goluri marcate, victoria cu 4-0 obtinuta sambata seara de Dinamo in fata lui FC Arges conferind campioanei en-titre pozitia secunda gratie acestui criteriu.

In "Groapa", Grigorie a reusit primul hat-trick din cariera, jocul cu pitestenii fiind primul in care "cainii" nu primesc gol pe teren propriu in acest tur de campionat si ar putea fi ultimul disputat in fata suporterilor proprii de catre Danciulescu si Fl. Petre, care au primit acordul clubului pentru un eventual transfer in strainatate in pauza de iarna.

Cu 24 de ore mai devreme, Dan Petrescu a ratat sansa de a-si lua revansa in fata Rapidului, echipa care-l concediase dupa numai sase etape scurse din turul campionatului trecut. Sportul Studentesc a pierdut fara drept de apel, 0-3, iar "Bursucul" a declansat un adevarat "conflict diplomatic" la conferinta de presa ce a urmat meciului.

Tehnicianul studentilor a spus: "Felicit Rapidul pentru victorie, dar nu echipa giulesteana ne-a invins astazi", moment in care omologul sau, Razvan Lucescu, s-a ridicat nervos, parasind conferinta de presa. Rugat sa comenteze ceea ce a declarat, Petrescu a spus: "O voi face dupa disputarea celor doua jocuri care ne-au mai ramas, pentru ca altfel risc sa fiu suspendat".

Altfel, desi a incheiat pe podium, FC National a confirmat pasa neagra pe care a traversat-o in finalul turului, care i-a adus doar trei puncte in ultimele sase etape. Sambata seara, "bancarii" au pierdut la Bacau, dupa un meci incheiat doar de 20 de jucatori si decis de reusita de trei puncte a lui Catalin Cursaru.

Grupul urmaritoarelor Stelei este completat de Farul, care traverseaza cel mai fast sezon din istoria clubului. In ultima etapa a turului, "marinarii" s-au impus la Alba Iulia, golul victoriei fiind marcat de Pascovici, a carui convocare recenta la Nationala pare sa nu fi fost o greseala a fostului selectioner Anghel Iordanescu.

Altfel, sub CFR Cluj, ocupanta pozitiei a sasea, incepe masivul grup al echipelor ce au drept singura grija evitarea retrogradarii. Craiova a smuls un punct urat la Galati, dar ocupa in continuare un loc de matineu.

Iasiul lui Ionut Popa a facut un meci mare la Bistrita, punctul obtinut, facilitat, ce-i drept, si de gafele lui Anghel, inlocuitorul suspendatului Campeanu, saltand trupa moldava deasupra zonei minate.