In acelasi timp in care oficialitatile din Romania au transformat subiectul Canalului Bistroe in problema de interes european, Delta Dunarii se pare ca a ajuns in pragul falimentului. Cei care au ruinat-o sunt tocmai oamenii care au obtinut concesiuni pe zeci de ani si ar trebui sa se ocupe de investitii si de exploatarea in bune conditii, sustine guvernatorul Deltei Dunarii.

"Nu s-au facut investitii incepand cu 1990, cand s-a creat Rezervatia biosferei Delta Dunarii, pana anul acesta, vorbesc de investitii private. Singurele facute sunt cele ale administratiei si care vizeaza lucrari in domeniul protectiei mediului", a declarat recent Virgil Munteanu, guvernatorul Deltei Dunarii.

El afirma cu tarie ca cele 14 societati care sunt implicate in activitatea de pescuit la nivel mare nu si-au platit datoriile catre stat.

"Absolut nimeni nu a platit in nici un fel contra valoarea pestelui catre bugetul de stat de fapt. Toata lumea a luat din Delta, nimeni nu a platit nimic si nimeni nu a investit nimic in Delta. Asadar, aici este problema pe care noi am incercat sa o rezolvam in acesti ultimi doi ani", a mai spus guvernatorul Deltei.