PRM va cere Curtii Constitutionale anularea alegerilor, dupa anuntarea rezultatului votului de duminica, pe motiv de frauda, a afirmat, ieri, secretarul general al partidului, Gheorghe Funar.

Acesta a anuntat ca, astazi, PRM va depune la parchetele de pe langa curtile de apel, precum si la Parchetul General, denunturi penale impotriva celor care au organizat actiunile "Autobuzul", considerand ca astfel s-a reusit fraudarea alegerilor de catre Uniunea Nationala PSD+PUR si UDMR.

"Va solicitam sa incepeti verificarea listelor electorale speciale, pe baza codului numeric personal, iar in cazul in care persoanele s-au facut vinovate de infractiunea de frauda, sa va autosesizati si sa incepeti urmarirea penala.

Totodata, va solicitam sa cercetati cine sunt organizatorii acestor actiuni infractionale si de unde provin fondurile necesare savarsirii acestei infractiuni", se arata in denuntul ce va fi depus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Intrebat care sunt probele pe care le are partidul sau ca astfel s-ar fi fraudat alegerile, Gheorghe Funar a raspuns ca acestea sunt constituite de relatarile presei.