Celebrii actori Gerard Depardieu, Jeanne Moreau, Phillipe Torreton si Jean Claude-Brialy vin in Cetatea Fagarasului unde, de astazi, incep filmarile la un serial de televiziune, o ecranizare a romanului “Les rois maudits” (“Regii blestemati”) al scriitorului francez Maurice Druon. Dupa ce, in urma cu o luna, aici s-a turnat pelicula horror “Blood Rayne”, cetatea devine iarasi platou de filmare.

Intre 1 si 11 decembrie, Turnul Temnitei si cladirea corpului de garda vor capata o alta fata, in concordanta cu epoca in care se desfasoara actiunea filmului realizat de Castel Film Bucuresti. Povestea “Regilor blestemati” incepe in primii ani ai secolului al XIV-lea, in timpul domniei regelui Frantei Filip cel Frumos.

Pentru ca l-au infruntat, Filip a pedepsit ordinul suveran al Cavalerilor Templieri printr-un proces cu aproape 15.000 de acuzati, care a durat sapte ani. Productia are ca punct de plecare seria de romane istorice care urmaresc sapte generatii de regi francezi, dupa blestemul pe care Marele Maestru al Templierilor, Jacques de Molay, l-a aruncat asupra lor.

Pelicula “Regii blestemati”, un remake al unui film care a avut succes cinematografic in anii '70, va fi o miniserie de cinci episoade a cite 90 de minute fiecare, ce vor fi difuzate de postul de televiziune France 2. Gerard Depardieu va veni in Romania impreuna cu cei doi copii ai sai, tinerii actori Guillaume si Julie Depardieu.

“Doamna filmului francez”, actrita Jeanne Moreau, se afla la noi in tara inca de la inceputul lunii noiembrie.

Partenerul actritei in “Regii blestemati” va fi Philippe Torreton, care in 2002 a interpretat rolul lui Napoleon in “Mousieu N”. Filmarile pentru miniseria “Regii blestemati” se desfasoara in perioada noiembrie-februarie, iar cele mai multe scene vor fi filmate in studiourile din Bucuresti ale Castel Film.

Vestita cetate fagaraseana, cu o vechime de peste 650 de ani, este situata chiar in centrul orasului. Pentru horror-ul “Blood Rayne”, o adaptare cinematografica a popularului joc video cu acelasi nume, a filmat citeva scene in interiorul cetatii Fagarasului si actorul american Michael Madsen.

In timp ce la studiourile din Aubervillers se plateste o chirie de 2.409 de euro/zi pentru un platou de filmare de 1.300 mp, in Romania chiria pentru unul similar este de 800 euro/zi.