Institutul de Medicina Legala Mina Minovici a informat ieri magistratii Curtii de Apel Bucuresti ca exista doua cai prin care se poate stabili filiatia dintre tanarul Andrei Iucinu si ziaristul Dumitru Tinu. Este vorba despre folosirea analizei ADN, procedura medicala ce se poate realiza si fara exhumarea ziaristului.

Expertii legisti pot recolta analize de sange de la fiica legitima a lui Dumitru Tinu, Ana-Maria, pentru a le compara cu datele genetice ale lui Andrei Iucinu. Tanarul si-a dat ieri acordul pentru examinare, urmand ca Ana-Maria Tinu sa hotarasca daca accepta aceasta procedura pentru stabilirea filiatiei.

Pe de alta parte, Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului pe motiv ca ultimele modificari ale procedurii civile confera instantei inferioare dreptul de a judeca apelurile in asemenea cazuri. Andrei Iucinu a reclamat ca este fiul natural al ziaristului si a deschis un proces pentru stabilirea paternitatii.

Tribunalul a admis cererea inaintata de Iucinu motivand ca in baza probelor administrate, fotografii, scrisori, vederi precum si alte inscrisuri, Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu. Curtea de Apel a fost sesizata de familia ziaristului, care pretinde ca hotararea Tribunalului trebuie schimbata.