120 de minute cu Samuel L. Jackson, Hellen Hunt si Craig T. Nelson.

O familie de personaje care mai de care mai ciudate, dar toate extrem de bine imaginate si realizate, plus prietenii lor fac ca multe filme din box-office-ul american sa para niste biete incercari cinematografice.

O definitie sumara a desenelor animate spune ca ele sunt menite sa binedispuna, se adreseaza in principal unui public de varsta mica, personajele sunt clasice, replicile simpatice, poate ca ating si intelepciunea unor fabule, iar uneori au la baza mituri sau povesti.

"Incredibilii", pelicula de animatie realizata de Pixar, i-a cam nedumerit insa pe criticii americani, care au fost oarecum descumpaniti in fata subiectelor si subtemelor abordate.

Realitatile sociale, mediocritatea, rautatea, relatiile parinti-copii, cele parinti-parinti, relatiile inter-umane, toate acestea si chiar mai multe sunt abordate in acest film, aspect neobisnuit pentru o astfel de productie! Pentru ca, pana acum, s-a cautat mai mult ca desenele sa nu creeze controverse.

in materie de pelicule de animatie, compania producatoare Pixar s-a dovedit a fi deosebit de eficienta. I-a dat drumul pe piata pestisorului Nemo, care nu a "scaldat-o" deloc la incasari, a nascut "Compania Monstrilor", cu incasari monstruoase, si a prezentat povestea unor jucarii in "Toy Story, 1 si 2". Revenind la "Incredibilii", acestia s-au nascut dupa un an si jumatate de munca.

Destul chin pentru un desen animat, dar provocarea de a scoate pe piata un film competitiv este din ce in ce mai mare, pe masura ce dorintele sunt mai mari, iar publicul - mai rasfatat. "Incredibilii" (The Incredibles" in original) porneste de la miturile super-eroilor, care, paradoxal, oricat de eroi ar fi, tot au un "calcai al lui Ahile". Domnul Incredibil (Mr.

Incredible) nu e simpatizat chiar de unii dintre aceia pe care i-a salvat, ceea ce ii va schimba stilul de viata. O serie de procese a fortat autoritatile americane sa-l inscrie in programul de protectie a martorilor. Asa ca, la inceputul filmului, il gasim pe incredibilul domn (a carui voce este Craig T. Nelson) locuind intr-o suburbie, impreuna cu familia.

Il cheama Bob Parr si ii are langa el pe sotia sa, Helen (Holly Hunter, fosta Fata Elastica), si pe cei trei copii ai lor: Violet, Dash si Jack Jack. Bob lucreaza ca specialist in asigurari si e satul pana peste cap de seful lui. De fapt, in ansamblu, de viata cea noua. Noroc ca Raul nu doarme niciodata si ca e nevoie din nou de calitatile lui Bob.

Lansati pe 7 noiembrie, "Incredibilii" au obtinut intr-o singura saptamana, pana pe 14 noiembrie, aproape 143 de milioane de dolari, doar din bilete.