O intrebare, ca pe cimp: Cine sint aratarile astea? Si inca una: Unde ne aflam? Cu asemenea intrebari se ajuta, de obicei, calatorii rataciti prin paminturi straine.

Cind cineva pune asemenea intrebari, dar se afla in propria tara e rau. Locul e primejdios si semenii sint inselatori. Timpul arde de viclenie, iar omul care iti iese in cale nu e intotdeauna ce pare.

Vorbeste pe limba ta, dar iti pune gind rau indata ce ti-a dat mina. Aici locuim si aici am votat.

Curaj! Sintem totusi la noi acasa. Noi punem intrebarile si noi strigam la omul viclean! Prea multa lume se fereste de aceste drepturi simple. Nu drepturi. Obligatii! Sa fie clar, domnilor Iliescu, Nastase, Geoana, Nica si alti eroi plamaditi din voturi nule! Nimeni nu ne poate face straini de Romania si noi punem intrebarile! Iata-le:

Cine sint aratarile obeze de intravilane si indopate cu contracte pe care le pregatiti pentru parlament? Sint sau nu sint crema PSD-ului?

Ce e cu spaima de Ucraina noua? E adevarat ca va place mai mult Ucraina veche? Asa, ca de la oligarhie la oligarhie, pina facem din Iacobov un Iacubovici, ca sa avem si noi un fel de Ianukovici. Chiar asa, ce credeti, oficial, despre mersul democratiei si al alegerilor in Ucraina?

Va place violenta pe infundate? Gen tati care isi bat copiii si striga in acelasi timp: “Nu tipa ca ne aud vecinii si ne faci de ris!”. V-ati asezat in televizoare cu o mina pe libertatea presei si cu alta pe sirena. Gem televizoarele de atitea prevestiri nenorocite: Europa ne va trinti usa in nas.

V-a informat Verheugen, comisarul cu viziuni? A si fost numit in post nou? Comisar nu era rau, dar si usier e bine. Aflam tot de la dumneavoastra ca lumea se va scirbi de Romania. Si alte semne si soiuri de ciuma care nu ne-au mai pindit de pe vremea cind ne apara Iliescu de mosieri, capitalisti si alte fiare - dar nu de mineri.

Ce o sa vina, daca aflam ce s-a intimplat la alegeri, sfirsitul lumii sau sfirsitul PSD?

A furat cineva la alegeri? Nu? Asa spune BEC? Bine. Atunci rostim dupa dictare, asa cum ne explicati dumneavoastra: “In ziua de 28 noiembrie, sute de mii de oameni, in frunte cu functionarii din sectiile de votare, au suferit un scurt si puternic atac de nebunie. Unii au luat buletinul de vot si au plecat cu el acasa, unde il pastreaza si azi.

Altii au confundat rubricile si au completat gresit procesele-verbale. Restul s-au repezit spre autobuze. Garantam insa ca, imediat ce se incheie alegerile, romanii devin iar un popor destept”. Asta e versiunea oficiala. Multumim pentru miracol! Pentru prima oara in istoria alegerilor, nu faptele dau nastere statisticilor, ci statisticile ne spun cum trebuiau sa aiba loc faptele.

Semnati asa ceva? Atentie, nu confundati rubricile. Prima e: Cine sint aratarile astea? Raspunsul exact: PSD. A doua rubrica: Unde ne aflam? Raspunsul bun: Romania. Vreti sa le inversati? Nu tine! Nu mai avem printre noi chiar toate petalele florii intelectuale. A dat peste ele o ofilire si-o oboseala si un gust plin de dezgust pentru Basescu. Dar tot ne desteptam. In turul doi.