Biroul Electoral Central a respins si ultimele contestatii ramase nesolutionate.

Se asteapta validarea rezultatelor la alegerile prezidentiale, vineri urmeaza sa se pronunte si Curtea Constitutionala, iar sambata va incepe campania electorala.

Contestatiile respinse cereau renumararea voturilor in diferite circumscriptii electorale sau chiar anularea alegerilor.

E vorba de contestatii depuse de Alianta PNLPD, de PNTCD sau de Partidul Noua Generatie.

Vicepresedintele Biroului Electoral Central, Victor Camenita a spus ca dupa validarea rezultatelor turului intai la prezidentiale, Curtea Constitutionala ar urma sa se pronunte asupra celor doi candidati clasati primii in turul intai si care vor participa la turul al doilea din 12 decembrie.

Daca sambata decizia de validare va fi publicata in Monitorul Oficial, va putea incepe campania pentru turul al doilea.

Lacunele legii

Pe culoarele Biroului Electoral Central s-a discutat mult despre imperfectiunile legii alegerilor, imperfectiuni care au generat atatea discutii si atatea contestatii-de exemplu, vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ionut Flesariu, spunea ca nimeni nu stie cu precizie ce s-ar intampla daca Traian Basescu s-ar retrage din cursa.

Chiar si vicepresedintele Biroului Electoral Central, Victor Camenita a recunoscut ca legea are multe lacune si ca institutia din care face parte a incercat sa le indrepte.

El s-a aratat nemultumit de faptul ca, dupa cum a spus chiar el, toata lumea a criticat Biroul Electoral Central socotit principalul vinovat pentru modul in care a fost gestionata ceea ce se poate numi situatia voturilor nule.

Biroul Electoral Central se va intalni vineri cu reprezentanti ai asociatiei Pro Democratia si ai OSCE ca sa discute pe tema numeroaselor nereguli inregistrate la alegeri, in special a chestiunii voturilor nule si a modului in care au fost solutionate plangerile partidelor.