Peste 500 de suporteri i-au intampinat, ieri, la Aeroportul Baneasa, pe fotbalistii si oficialii Stelei, la revenirea de la Bilbao. Printre cei care au asteptat delegatia ros-albastra s-a numarat si patronul Gigi Becali.

"I-am bagat in corzi pe spanioli. Ei au avut doua ocazii, iar noi patru. Este o victorie a fotbalului romanesc", a spus Becali. Impresionat de primire, Mihai Stoica, presedintele executiv al clubului, a considerat ca Steaua a predat o lectie de fotbal la Bilbao si ca echipa din Ghencea poate face fata oricarui adversar.

In alta ordine de idei, presa internationala a relatat pe larg despre partida de pe Stadionul "San Mames", laudand performanta "militarilor". Astfel, site-ul UEFA a titrat: "Hamutovski a avut interventii cu care s-ar putea mandri si Zenga!".

Calificarea stelistilor a fost obtinuta cu mari sacrificii, dupa ce Liga nu a dorit sa amane jocul de la Timisoara, acolo unde mai multi dintre jucatorii lui Zenga au fost, efectiv, macelariti de gazde.

Gardianul - 30 noiembrie 2004

La finalul partidei, desi au auzit ca Besiktas si Standard facusera egal, jucatorii nu stiau ca sint calificati. Mihai Stoica spune ca Gigi Becali urmeaza sa deblocheze banii pentru transferul a patru fotbalisti importanti. "Lucrez de mai mult timp cu Walter la un proiect care urmareste aducerea a patru jucatori importanti. Urmeaza sa obtinem si aprobarea concreta a patronului.

Sint fotbalisti din tara si din strainatate", a declarat Mihai Stoica

- Ce inseamna calificarea aceasta pentru Steaua?

- Reintoarcerea Stelei in Europa, in elita fotbalului continental, intr-un moment in care nimeni nu se astepta sa o facem.

- Imediat dupa meci spuneati ca acum trebuie sa fiti extrem de atenti in campionat, pentru ca o echipa va incerca sa obtina toate punctele in retur. Ca este un club extrem de periculos ...

- Asa am spus? Inseamna ca eram euforic. Prea euforic. Imi retrag cuvintele si redevin ipocrit, asa cum trebuie sa fie un conducator adevarat de club.

- Tot atunci afirmati ca aceasta calificare reprezinta o palma morala data multora.

- Cred ca ma refeream la aceia care nu au avut incredere in noi. Insa eu nu am nimic cu cei care dau declaratii corecte. E timpul sa fim mai sinceri. Oricum, mi-e suficient sa stiu ca majoritatea romanilor s-au bucurat.

- Au fost spaniolii cei mai tari adversari din grupa?

- Am mai spus, cu Standard ne-a fost cel mai greu.

- Daca ar fi sa caracterizati meciul de pe "San Mames" in trei cuvinte, care ar fi acelea?

- Speranta - primul sfert de ora, suferinta - urmatoarele 45 de minute, valoare - ultimele 30 de minute.

- Se va intari Steaua in iarna?

- Lucrez de mai mult timp cu Walter la un proiect care urmareste aducerea a patru jucatori importanti. Urmeaza sa obtinem si aprobarea concreta a patronului. Sint fotbalisti din tara si din strainatate.

"Nu puteti realiza ce e in sufletul meu. Dintr-un ilustru necunoscut la Galati am ajuns alaturi de acesti fotbalisti minunati"

"Scriem o pagina frumoasa in fotbalul romanesc. Si in capul fiecarei pagini trebuie sa scrie S, de la Steaua. Abia apoi D, R ..."

"Sper sa terminam grupa pe locul doi si sa jucam cu Celtic Glasgow. Putem face fata oricui"

"Spre finalul meciului de la Bilbao, spaniolii trageau de timp. Si pe stadionul ala au jucat toate echipele mari: Real Madrid, Barcelona, Steaua ..."

Au aflat in vestiar

La finalul partidei, desi au auzit ca Besiktas si Standard facusera egal, jucatorii nu stiau ca sint calificati

Stelistii s-au indreptat catre cabine invinsi, dar aplaudati de cei aproximativ 35.000 de spectatori. Extenuati de efort, pareau impovarati de faptul ca nu au reusit sa egaleze. Se vedea de la o posta ca nu stiau ca obiectivul fusese indeplinit, chiar si in conditiile acestui 0-1. Ajuns la cabine, MM Stoica a ramas si el mirat de atmosfera din vestiar.

"A luat un pix si a inceput sa scrie pe colile folosite de Zenga pentru indicatii: Parma - Besiktas, variante favorabile Stelei 1 X 2. Standard - Athletic, bun pentru Steaua 1 X 2. Deci?. Abia atunci ne-am dat seama ca mergem mai departe si am inceput sa ne imbratisam. MM a ajuns sub dus cu costumul lui ala de firma cu tot", a povestit unul dintre stelisti.

Nici in autocarul care i-a dus spre hotel, bucurestenii nu au fost exuberanti. Cineva a incercat sa dea tonul scandarii "Europa - Steaua / Romania - Steaua", insa glasurile lor s-au stins repede.

La hotel, atmosfera din cadrul lotului stelist a fost la fel de sobra. Multi dintre jucatori au ramas in camere, doar citiva au coborit in holul hotelului, la o bere. "In repriza secunda am fost mai buni decit ei", a putut fi auzit Nesu. "Cind am inceput sa-i luam la pase s-au si speriat de noi", a replicat, ragusit, Martin Tudor.

"Ce bine proteja Urzaiz mingea, ati vazut? Bun-bun, ce sa mai!", s-a auzit si Bostina. Dupa ce au mincat cu restul staff-ului, Zenga si Pedrazzini au iesit din hotel si au stat de vorba cam jumatate de ora. Afara, noaptea era revarsata peste Bilbao, dar pentru fotbalul romanesc iesise soarele.

"Dupa ce a trecut pe linga 2-0, portarul Hamutovski fiind exceptional, Athletic s-a multumit cu avantajul minim si a slabit ritmul, eroare ce putea sa o coste"

"As", cotidian madrilen

"Zenga a promis ca Steaua va ataca si s-a tinut de cuvint. Romanii au creat adesea pericol, dar in majoritatea cazurilor au fost naivi"

"Marca", ziar madrilen

"Steaua s-a prezentat neasteptat de bine. In nici un moment nu s-a pierdut cu firea"

"El Mundo Deportivo", jurnal barcelonez

"Hamutovski a avut citeva interventii providentiale cu care s-ar mindri chiar si Zenga"

site-un oficial al UEFA

Top 10 Cupa UEFA

Conform monitorizarii realizate de AGB- TNS International, meciul Athletic Bilbao - Steaua, transmis miercuri seara de Antena 1, a inregistrat un rating de 13,8% si o cota de piata de 32%. Aceasta audienta plaseaza partida ros-albastrilor pe locul 5 in ierarhia disputelor echipelor romanesti in Cupa UEFA care au stirnit cel mai mare interes printre microbisti.

Topul este condus tot de un meci al Stelei, cel jucat pe propriul teren impotriva turcilor de la Besiktas, de altfel toate intilnirile din grupa B a Cupei UEFA ocupa pozitii fruntase. / Stefan Beldie

Meci Rating % Cota de piata % Post TV

1. Steaua - Besiktas 19,8 41,4 TVR1

2. Dinamo - Machester United 18,4 46,4 TVR1

3. Steaua - Standard 17,1 37,9 TVR1

4. Parma - Steaua 16,5 34,8 TVR1

5. Athletic Bilbao - Steaua 13,8 32 Antena1

6. Dinamo - Partizan 13,2 31,4 TVR1

7. Dinamo - MSK Zilina 12,3 33,5 Antena 1

8. Manchester - Dinamo 12,1 36,7 TVR1

9. Steaua - TSKA Sofia 10,5 26 Antena1

10. Partizan - Dinamo 7,5 20,9 TVR1

Gazeta sporturilor - 30 noiembrie 2004