Desi isi indeamna alegatorii sa boicoteze turul doi, liderul PRM transmite un mesaj anti-Nastase

“Daca ar fi sa aleg intre Adrian Nastase si Traian Basescu, l-as alege pe Basescu. Macar pentru ca are moravuri sanatoase”. Afirmatia ii apartine presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor , care si-a indemnat, totodata, electoratul sa boicoteze turul doi al alegerilor. Liderul PRM a afirmat ca a purtat discutii telefonice atit cu Adrian Nastase, cit si cu Traian Basescu.

Cu liderul PSD, Vadim sustine ca a vorbit 51 de minute. “A incercat sa ma convinga sa nu ma retrag inainte de primul tur”, a spus liderul PRM, care a adaugat ca intentiona sa-si anunte retragerea din cursa prezidentiala. Motivul: suspiciunile de frauda. “Sa nu-mi spui mie ca tu ai 40%, mai mult decit Ion Iliescu in 2000, dupa patru ani de opozitie”, i-ar mai fi spus Vadim lui Nastase.

“Mi-ar conveni sa fiu cu tine in turul doi”, i-ar fi raspuns Nastase. Cu Traian Basescu, discutia ar fi avut loc dupa scrutinul de duminica. “Eu i-am propus lui Traian Basescu sa faca pasul lateral. Sa nu intram in noul parlament. El a spus ca va reflecta, ca se va sfatui cu unii si cu altii...

Daca totusi nu vor dori sa ni se alature, daca se vor duce in parlament, ne vom duce si noi pentru ca sint oameni care au cheltuit bani in campania electorala...”, a mai afirmat Vadim Tudor.

Decizia oficiala a PRM, anuntata ieri de Vadim, a fost ca, daca nu se vor anula si reface alegerile generale, partidul le va cere membrilor si simpatizantilor “sa boicoteze prin absenta” scrutinul din 12 decembrie. Mai mult, “nu vom participa in nici un fel la formarea unei majoritati parlamentare”.