UDMR a decis ieri sa inceapa discutiile cu PSD+PUR in scopul formarii unei coalitii guvernamentale, deoarece varianta colaborarii cu Alianta D.A. nu asigura majoritatea parlamentara.

UDMR va incepe, luni, discutiile cu PSD+PUR in scopul formarii unei coalitii guvernamentale, a anuntat, ieri liderul Uniunii, Marko Bela. "Cealalta posibilitate, de colaborare cu D.A., nu asigura majoritatea parlamentara sub nici un calcul. Aceasta, cu PSD+PUR, este solutia viabila in ceea ce priveste formarea majoritatii in Parlamentul Romaniei. Si nici asa nu este usor.

Ulterior, vom afla daca reusim sa negociem si forma aceasta alianta", a declarat Marko Bela. El a mai precizat ca discutiile vor tine seama de problemele legate de integrare, autonomie, descentralizare, bunastare, lupta impotriva coruptiei, reforma in justitie si, "bineinteles, prezenta in structurile guvernamentale a reprezentantilor Uniunii".

"UDMR e gata sa-si asume raspunderea guvernarii daca reusim sa construim un program guvernamental valabil pentru UDMR si pentru Romania si daca exista posibilitatea asigurarii unei majoritati guvernamentale stabile in anii care vin", a spus Bela.

Referindu-se la declaratia lui Adrian Nastase, cum ca UDMR si PSD+PUR se inteleg 50% in problema autonomiei, premierul nefiind de acord cu fundamentul etnic, ci doar cu cel teritorial, Marko a precizat: "Nici nu ne gandim sa formam autonomii administrativ-teritoriale in care anumite comunitati sa fie excluse. Nici nu este posibil acest lucru, sa fie excluse de la luarea deciziilor".