Cei mai populari termeni de cautare folositi anul acesta de internautii romani sunt in ordine: chat, locuri de munca, garsoniera, fete, .Mp3, auto, camera, matrimoniale, scrisoare de intentie si Mutu.

Topul cuvintelor-cheie a fost alcatuit de cei de la Neogen, pe baza informatiilor provenite de la motorul de cautare instalat pe site-urile companiei (BestJobs.ro, Marketer.ro, Myhost.ro, Neogen.ro, Noi2.ro).

Adrian Mutu, de exemplu, a reusit sa "intre" in top datorita numarului-record de cautari inregistrat in luna octombrie. De asemenea, alegerile de luna aceasta au adus cuvantul "votare" pe locul intai in topul cautarilor din noiembrie.

Ultimul sondaj realizat pe situl Neogen releva faptul ca 49% dintre utilizatori efectueaza cateva cautari pe zi, in timp ce 27% folosesc motorul de cautare de mai putin de zece ori pe saptamana. 22% dintre utilizatori folosesc mai des motoarele de cautare, efectuand peste 100 de cautari saptamanal. Doar 3% dintre internauti nu realizeaza nici o cautare.

MUNCA

Cele mai cautate locuri de munca pe Internet in cursul acestui an au fost cele de traducator si vanzator. Categoria "Locuri de munca":

Locuri de munca

Traducator

Part-time

Scrisoare de intentie

Vanzari

Sofer

Student

Operator

Salariu

Manager

CERINTE

La categoria "Shopping" (Cumparaturi), automobilele care se afla pe primul loc in topul cautarilor din 2004. Iata clasamentul:

Auto

Garsoniera

Oferte

Muzica

Calculatoare

Filme

Turism

Casa

Mobila

Dieta