Bucharest Fashion Week, deschis vineri seara la Hotel Intercontinental, a adus pe scena colectii care mai de care mai trasnite atat prin modul de prezentare, cat si prin accesoriile folosite. Barbati imbracati in haine femeiesti, gaini impaiate, canari vii si caini au fost picanteriile primelor doua zile ale festivalului.

Monica Birladeanu, invitata sa prezinte licitatia realizata in scopul strangerii de fonduri pentru un camin de copii, a anuntat in ultimul moment ca nu accepta propunerea. Licitatia, care a strans 190 milioane de lei, a fost prezentata in cele din urma de Timeea Kali si de Adrian Bucur.

* Mistake a scos pe scena o colectie de rochii de seara asortate cu caini, fiecare manechin iesind pe scena cu un patruped la subsuoara, pamponat si pomaduit, dar si speriat de luminile puternice. in total colectia a avut 30 de rochii si sase caini aplaudati pentru ca au suportat cu stoicism toanele unor designeri dornici cu orice pret sa impresioneze publicul.

* Colectia de rochii de seara a lui Catalin Botezatu a asezat pe capul manechinelor cate o colivie cu canari vii, nauciti si speriati de zgomotele puternice din sala.

Prima data, Botezatu si-a scos canarii pe scena in urma cu doi ani, la Festivalul de moda de la Iasi, cand nevinovatele inaripate au fost asezate pe scena in colivii, in bataia reflectoarelor, fumului si supuse trepidatiilor cauzate de muzica puternica. Canarii supravietuitori au fost incarcati in colivii si adusi pe scena de la Bucuresti.

* Un designer de origine irlandeza, cu un nume ce nu a putut fi silabisit de nimeni, nici chiar de organizatori, Spaksmannsspjarir, a avut ideea de a aseza pe capul manechinelor cate o gaina impaiata, socand intreaga asistenta mai ceva ca pasarelele lui Botezatu.

* Colectia de vara pentru femei semnata Dorin Negrau a fost prezentata de barbati care s-au straduit sa para niste fete delicate si sensibile, asa cum sugereaza tinutele baby doll, propuse de designer. Mireasa colectiei a fost Anna Lesko, ea prezentand rochia caramizie pe melodia "Ard in flacari".

* Cele mai scumpe colectii, Casa de Blanuri MG si Flora Nastase si-au adus produsele insotite de bodyguarzi care au pazit standurile in culise. Ambii designeri au scos pe scena piese vestimentare din blanuri rare (chinchila, samur, linx, vizon) imbracate de vedete. Nicoleta Luciu si Fizz au prezentat pentru MG, iar Oana Zavoranu si Pepe au fost mire si mireasa pentru colectia Flora Nastase.

Nicoleta Luciu a imbracat o haina de linx in valoare de 10.000 de euro, iar Oana a imbracat o mantie garnisita cu blana de chinchilla.