Co-presedintii Aliantei PNL-PD Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au declarat ieri la Galati ca Alianta negociaza cu mai multe partide formarea unui eventual Guvern al Aliantei PNL-PD. "Suntem in negocieri cu mai multe partide politice si incercam tot felul de solutii pentru un eventual guvern al Aliantei DA", a precizat Basescu.

Candidatul Aliantei la Presedintie a mai spus ca PSD a obtinut in 28 noiembrie un rezultat mult mai slab decat in 2000. Basescu a adaugat ca pe guvernanti i-a ajutat protocolul de colaborare cu PUR pentru a obtine un scor mai bun decat liberalii si democratii.

Liderul democrat a refuzat sa spuna daca Alianta ar putea face un guvern cu PRM, insa a precizat ca tine foarte mult sa primeasca voturi si de la electoratul lui Corneliu Vadim Tudor. La randul sau, liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a spus ca Alianta continua negocierile cu UDMR.

"La prima vedere, PSD ar putea forma majoritatea cu UDMR, dar reprezentantii Uniunii au sustinut ca vor astepta turul doi pentru a se pronunta. Saptamana viitoare vom avea si noi o runda de negocieri cu UDMR", a mentionat Tariceanu.

Referitor la guvernarea de dupa 12 decembrie, Basescu a spus ca sunt posibile si alegeri anticipate, dar a precizat ca acestea, daca vor exista, trebuie facute inteligent.

Nastase someaza

Pe de alta parte, liderul PSD Adrian Nastase a cerut public Aliantei PNL-PD sa clarifice daca vizeaza o alianta cu PRM, avand in vedere ca democratii si liberalii au exclus orice colaborare cu PSD. "O analiza aritmetica foarte simpla indica faptul ca varianta ar fi doar o alianta a Aliantei DA cu PRM.

Poate ca e un semnal al Aliantei DA fata de sustinatorii PRM si cred ca este datoria PNL-PD sa clarifice acest aspect", a spus Nastase, vineri, citat de Mediafax. Pe de alta parte, Nastase l-a invitat pe contracandidatul sau la presedintie, Traian Basescu, sa renunte la tema fraudarii alegerilor, sustinand ca aceasta poate afecta credibilitatea Romaniei pe plan extern.