"Finding Neverland", despre scriitorul care l-a creat pe Peter Pan, a fost ales cel mai bun film al anului, de catre National Board of Review (NBR).

Organizatia new-yorkeza, alcatuita din profesionisti ai filmului, a hotarat ca premiul pentru cea mai buna interpretare masculina sa ii revina lui Jamie Foxx care a jucat rolul lui Ray Charles in "Ray".

Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina a fost obtinut de Annette Bening pentru "Being Julia". Premiile pentru roluri secundare au revenit lui Thomas Haden Church pentru "Sideways" si Laurei Linney din "Kinsey".

Filmul "Closer", al regizorului Mike Nichols, a obtinut premiul pentru cea mai buna echipa de actori. Michael Mann a castigat titlul de cel mai bun regizor pentru thriller-ul "Collateral". "Sideways" a fost ales cea mai buna adaptare, in timp "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" are cel mai bun scenariu original in opinia celor din NBR.

"Mar adentro" al lui Alejandro Amenabar este cel mai bun film strain, iar "The Incredibles" - cel mai bun film de animatie. Premiul pentru cel mai bun documentar a fost obtinut de "Born Into Brothels", de Zana Briski si Ross Kauffman, despre copiii prostituatelor din Calcutta.

Organizatia incurajeaza tinerele talente, acordand anual si premii de debut, decernate anul acesta regizorului Zach Braff ("Garden State"), actorului Topher Grace ("In Good Company") si actritei Emmy Rossum ("The Phantom of the Opera").

National Board of Review a alcatuit si un clasament al celor mai bune zece filme ale anului: Finding Neverland", "The Aviator", "Close", "Million Dollar Baby", "Sideways", "Kinsey", "Vera Drake", "Ray", "Collateral" si "Hotel Rwanda."

Premiile vor fi decernate pe 11 ianuarie, la New York. Premiile NBR deschid in mod traditional sezonul premiilor americane de film, ce culmineaza cu decernarea Oscarurilor.