IBM isi consolideaza pozitia de lider privind vanzarile de servere in trimestrul al treilea 2004, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut; pentru al saselea trimestru consecutiv, IBM isi revendica pozitia de lider la categoria vanzarilor de servere; este numarul unu la categoria veniturilor obtinute din vanzarile de servere Blade si x86.

IDC a anuntat recent ca, in trimestrul al treilea 2004, IBM a ocupat din nou prima pozitie in topul mondial al furnizorilor de servere, clasificare facuta in functie de venitul pe companie. Datele IDC arata ca, la nivel mondial, IBM are in ultimul an cote de venit in crestere pentru diferite categorii semnificative de servere.

Astfel, conform datelor IDC, IBM si-a consolidat pozitia de lider la toate categoriile de servere, castigand an de an cote de venit in intreaga lume. IBM a avut la nivel mondial cote de venit in crestere, in trimestrul al treilea 2004, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, in timp ce urmatorii doi competitori au pierdut segmente de piata.

Veniturile IBM obtinute din vanzarile de servere bazate pe Intel au crescut de la an la an mult mai rapid decat cresterea globala a vanzarilor de servere x86. Dintre cei trei furnizori de top, IBM a fost singurul care a inregistrat la nivel mondial cresteri ale veniturilor din vanzarile de servere UNIX in al treilea trimestru 2004, luand in considerare evolutia de la an la an.

IBM este furnizorul numarul unu atat in ceea ce priveste veniturile, cat si numarul de servere Blade livrate in al treilea trimestru 2004; dintre cei trei furnizori de top, IBM a inregistrat cea mai rapida crestere a veniturilor obtinute din vanzarea de servere Blade in al treilea trimestru 2004, luand in considerare evolutia de la an la an.