Dragoste

Am fost indragostit de citeva ori, acuma ce-o sa se intimple in viitor nu stiu. Mai vrea cite una sa-mi vinda un aspirator mai vechi, sa-mi dea o reteta de dulceata. Dar sa fugim undeva definitiv si shakespearian, nu.

Amanta?!

Sint atit de ocupat, incit nu am timp sa caut nimic, nici macar ciorapi, darmite amante. Nici n-am aspect de amant, daca stau sa ma gindesc. Cred ca femeile nu cauta clovnii sa si-i faca amanti. Nu sint un amant bun pentru ca sint plicticos, hachitos, lipsesc mult si de acasa...

Comparatii

Dupa parerea mea, femeile nu sint bune decit in arta interpretativa. Ori sa cinte, ori sa danseze. Tot ceea ce tine de sistem, si de conceptie, si de creatie, nu. Femeile sint in esenta pragmatice, iar barbatii utopici. Iar arta tine de utopie.

Televizorul

Eu nu sint doctor de oameni. Sint un om care-si duce existenta. Incerc sa fac citeva salturi spre neant mai comode. Televizorul a fost unul dintre ele. Am constatat ca daca s-a aprins becul si-am vorbit, au venit unii si mi-au dat niste bani.

Porsche fara drum

Am mai multe masini. Acum conduc un Ford, cum dracu’ se cheama? Mondeo! E din 2000 si are 50.000 de kilometri la bord. E afara, e plesnit, turtit. Am si masini mai bune, dar n-am unde sa merg cu ele. Am un Porsche. Ca sa merg cu Porsche trebuie sa-l aduc la 7.000 de turatii. Ca sa ajung la 7.000, imi trebuie 100 de km de autostrada. Poate acuma, daca termina astia drumul spre mare, sa ma duc asa.

..

Achizitii

Cumpar filme in primul rind. Nu cumpar obiecte. Umblu in hainele astea de zece ani. Singurele lucruri pentru care intru in magazine sint filmele si cartile pe care le stiu. Daca azi ar aparea un scriitor elvetian sau mongolez... mi-e teama ca am pierdut legatura. Daca are o manseta ca e de Nobel, din snobenie literara ma arunc pe el. Cumpar la infinit Dostoievski, Marcuse.

Orice noua editie de la un scriitor care mi-a placut.

Case

Locuiesc si-n afara Bucurestiului, si-n Bucuresti. Unde? Depinde cum vreti sa sune, mai pauper sau mai snob? In Pipera/Baneasa. Va atrag atentia ca m-am mutat acolo cind erau oi. Nu fac parte din noua nomenclatura. Era liniste, iar acum vreau sa ma mut si de acolo.

Vinzator

Asa a fost datul sortii, sa intru la actorie si de acolo sa se intimple niste lucruri. A fost o suma de spectatori care au zis ca e unul care merita urmarit. Ca sint cunoscut nu ma face nici fericit, nici nefericit. N-am o apasare daca miine mai multi telespectatori o sa zica „luati-l pe ala de pe micul ecran” si Sirbu zice “du-te acasa”. Ma duc acasa. Pot sa fiu sofer de taxi, sa vind obiecte.

As fi un foarte bun vinzator. Pot sa conving omul sa cumpere tot felul de dracii. Sofer de taxi n-am fost, in schimb am fost vinzator. Sint timisorean. Vreo trei ani de zile am vindut Vegeta, mere-n piata, camasi.