Dupa disputarea ultimelor doua partide-restante, “Evenimentul zilei” a intocmit ierarhiile turului in Divizia A la fotbal. In urma notelor acordate de redactorii nostri, s-au alcatuit diverse topuri. Au fost desemnati cel mai bun, respectiv cel mai slab jucator din primele 15 etape. Si antrenorii au fost pusi sub lupa, in functie de performantele sau esecurile pe care le-au inregistrat.

S-au remarcat, cu precadere, fotbalistii legitimati la revelatiile Farul, CFR Cluj si Sportul. La polul opus se situeaza reprezentantii codaselor Universitatea Craiova si FC Arges.

Daniel Niculae: "Daca George Copos ar fi fotbalist, l-as tine rezerva!"

Daniel George Niculae a marcat, in tur, de 13 ori, fiind lider in clasamentul golgeterilor. Rapidistul a debutat acum trei sezoane si jumatate in Divizia A. In acest interval de timp, el a disputat in campionat 69 de meciuri si a punctat de 22 de ori. In actuala stagiune, “Nico” a lipsit o singura data din garnitura Rapidului.

Atacant stil buldozer, Daniel are o constitutie fizica de invidiat: 1,85 metri si 76 de kilograme.

Esti fan hip-hop. In ce ritm a jucat Rapidul in deplasare?

Unul lent. Mai degraba blues!

Te regasesti in versul “Sint golan, golan, injur ca Lacatus”?

Nu-s golan de felul meu! Nu toti cei care asculta hip-hop sint derbedei. Eu sint baiat linistit. Mai injur si eu, recunosc, dar nu sar calul. Stiu si ca Lacatus injura mult de tot...

I se spunea “Bujie”

Antrenorul tau are cercel in ureche. Tu ai inele, tatuaje?

Nuuu... In schimb, imi place sa port haine foarte largi.

Ti se mai spune si altfel decit “Nico”?

Cind eram mic, mi se spunea “Bujie”! Jucam fotbal cu baietii in cartier. Unu’ era Pele, altul-Maradona, iar eu - Bujie.

Se spune ca, dupa ce se casatoresc, fotbalistii se cumintesc si dau un randament mai bun pe teren. Tu ai ginduri de insuratoare?

Mai am treaba cu fotbalul, nu-mi sta mintea la altceva, la cei 22 de ani... Oana, prietena mea, a terminat de curind facultatea. Ca virsta, e mai mare cu citeva luni decit mine, dar asta nu ma complexeaza.

“Pretul corect? 3-4 milioane”

Cine te-a dat afara de la juniorii echipei Dinamo?

Am plecat eu fiindca se schimbase antrenorul. M-am inteles bine doar cu domnul Tete Moraru (n.r.- antrenorul cu portarii de la nationala). Ma omora drumul de-acasa pina la stadion. Stateam in Militari si era distanta mare pina la stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. Am fost coleg cu Baltoi si cu Vatavu. Ceilalti s-au pierdut. N-au ajuns jucatori valorosi.

Daca ai fi antrenor la Rapid, iar George Copos - jucator, pe ce post l-ai distribui?

In primul rind, l-as tine rezerva! N-ar fi titular din pricina faptului ca nu este constant! O data ne lauda, apoi ne cearta! L-as introduce in repriza a doua si l-as folosi ca extrema.

Daca ai avea 20 de milioane de dolari, l-ai cumpara cu aceasta suma pe Daniel Niculae?

Recunosc, e o suma cam mare. Am fost injurat si luat peste picior dupa meciul de la Constanta, tocmai din aceasta pricina. Pretul meu corect este 3-4 milioane de dolari.

Csaba Borbely: "O sa ma transform in retur"

Csaba Borbely, atacant la Universitatea Craiova, s-a umplut de ridicol in tur, nereusind nici macar un gol. “Ciobi” a jucat in noua meciuri, avind media generala 4.00. “Sint total nemultumit de evolutia mea, dar este relativ clasamentul vostru. Din retur, o sa vedeti alt Borbely! Mai sint si altii slabi... Cred ca ultimul loc pe care a ajuns echipa a contribuit la alegerea voastra.

Noi, jucatorii, sintem vinovati, dar nu uitati ca am ajuns in semifinalele Cupei”, a comentat fotbalistul. Bogdan Nicolae, alta “cizma” in tur, nu vorbeste. Nici pe teren, nici in afara lui.

Tiberiu Balan: "Mi-ar fi placut sa joc rolul unui mafiot"

Tiberiu Balan, capitanul formatiei Sportul Studentesc, a fost catalogat cel mai bun jucator din Divizia A, la finalul turului de campionat. Balan a contribuit la evolutia “studentilor” cu doua goluri si sapte pase decisive.

Conform notelor primite in “Evenimentul zilei”, ai fost desemnat cel mai bun fotbalist in turul Diviziei A...

Serios? Sper sa nu va fi inselat. Ce medie am? Cine e dupa mine in top?

Radu Marginean, Neaga... Ai primit opt note de 7, ceea ce inseamna bine.

Cred ca e usor sa iesi in fata la o echipa mai mica. Cred ca si banderola de capitan m-a ajutat. Am avut, in sfirsit, constanta. Rapidul m-a vindut. Apoi am venit la Sportul si am retrogradat. Purica, de la Ceahlaul, mi-a rupt piciorul si am stat mult pe bara. Uitase lumea de mine. Ma bucur ca a iesit soarele si pe strada mea...

Pleci la Dinamo Kiev?

Stiu ca au venit niste impresari sa urmareasca mai multi jucatori. Mie nu mi-a spus nimeni ca eu as fi cel ales. Parca vad ca, in iarna, sint tot la Sportul... Imi vad de drumul meu.

Daca ai fi fost actor, ce rol ai fi vrut sa joci?

De mafiot. Imi plac filmele tensionate. Robert de Niro e cel mai bun actor.

Ion Moldovan, cu gindul la chiuveta de aur

Ion Moldovan a fost desemnat cel mai slab antrenor din Divizia A in tur, in urma notelor acordate de “Evenimentul zilei”. Din pricina rezultatelor dezastruoase, conducerea echipei FC Arges a decis sa-l demita saptamina trecuta. Pentru prima oara in istoria gruparii pitestene, “vulturii” au obtinut o singura victorie pe teren propriu: blat cu Gloria Bistrita.

“Mi-ati dat lingura de lemn? Sa stiti ca aia care pleaca de la lingura ajung sa aiba vesela de argint si chiuveta aurita! Dar Craiova e sub FC Arges in clasament... Mai bine ma retrogradati direct!”, a replicat ieri “Comisarul”.