Presedintele Partidului Democrat, Traian Basescu, a refuzat, ieri, sa comenteze afirmatiile liberalului Dinu Patriciu, facute intr-un interviu acordat unui ziar central. Patriciu a recunoscut ca a negociat separat, fara mandat de la partid, cu PSD o participare PNL la guvernare si l-a avertizat pe Traian Basescu ca nu va mai avea multa vreme liniste in Alianta. Prezidentiabilul D.A.

a explicat ca doreste ca, in ultima saptamana de campanie, sa evite scandalurile in interiorul Aliantei D.A. "Ei abia asteapta sa reactionez, pentru a inflama aceasta ultima saptamana", a afirmat Basescu, precizand ca prin "ei" s-a referit la PSD. "Aparent, Dinu Patriciu e al PNL, dar, de fapt...", a mai apreciat liderul PD, care insa a refuzat sa-si termine propozitia.

"Cred ca astfel de declaratii ne afecteaza, acum, in campania electorala, pentru ca, in loc sa discutam despre PSD si coruptie, ne concentram pe probleme false si nerelevante", ne-a declarat presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu.

El spune ca din acest motiv nu vrea sa intre in polemica cu Dinu Patriciu in aceasta saptamana, cand intreaga Alianta se concentreaza pe sprijinirea lui Traian Basescu in turul al doilea al prezidentialelor. "Saptamana viitoare nu voi avea nici o problema sa fac declaratii transante in aceasta chestiune", a spus Tariceanu, adaugand ca "Dinu Patriciu e responsabil de ceea ce face".

Referitor la dorinta unor lideri PNL, inclusiv a lui Patriciu, de a ajunge cu orice pret la guvernare, presedintele liberal a afirmat ca e vorba de o mentalitate depasita: "PNL a devenit o forta politica majora. Nu mai e ca in trecut, un partid mic. Noi nu mai putem juca rolul unui adjuvant de coagulare pentru constituirea unei coalitii de guvernare.

Atunci cand s-a constituit alianta cu PD, PNL a facut o optiune pentru viitor". Intrebat daca va avea discutii lamuritoare cu Dinu Patriciu despre declaratiile acestuia din ultima saptamana, Tariceanu a raspuns ca dezbaterile politice din forurile de conducere ale partidului "sunt suficiente".