Fitch Ratings a revizuit in sens pozitiv, calificativul individual al Bancii Comerciale Romane (BCR) de la "D" la "C/D", se arata intr-un comunicat al agentiei internationale de evaluare financiara.

De asemenea, Fitch a reafirmat calificativul pe termen lung al BCR la "BB plus" si cel pe termen scurt la "B". Ratingul de sprijin a ramas "3", iar perspectiva este stabila.

Potrivit comunicatului, revizuirea a avut in vedere imbunatatirea guvernantei corporatiste a BCR precum si a cadrului de management al riscului, implementat la recomandarea actionarilor minoritari ai bancii romanesti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC).

De asemenea, imbunatatirea calificativului reflecta pozitia dominanta pe piata din Romania, precum si beneficiile pe care banca le poate obtine din dezvoltarea economiei si sistemului bancar.

"BCR este de departe cea mai mare banca din Romania si de aceea va beneficia din plin de dezvoltarea prognozata a sistemului bancar. Pe de alta parte, profitabilitatea este afectata de scaderea dobanzilor si de concurenta sporita a bancilor straine", a declarat Tim Beck, de la divizia Fitch pentru Institutii Financiare.