Autorii "jafului secolului" au fost ieri trimisi in judecata. Petru Nica, principalul protagonist al furtului, si cei doi complici ai sai, Gabriel Velescu si Aurelian Pavel, vor fi judecati pentru furt calificat si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, dupa cum ne-a informat ieri Ministerul Public.

Impreuna cu ei va comparea in fata instantei si Ionela Popa, acuzata de favorizarea infractorului. Ulterior comiterii furtului, ea i-a ajutat sa isi asigure bunurile furate. Reamintim ca pe numele ei a fost incheiat precontractul pentru cumpararea vilei din Snagov, in care a fost prins Petru Nica.

Anchetatorii au stabilit cu probe ca Petru Nica, angajatul CPI Security, in dimineata de 5 iulie 2004, in jurul orei 4,30, a fugit cu o masina blindata incarcata cu bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro. Captura: 88,5 miliarde lei, 33.396 dolari si 525 de euro.

Nici pana in ziua de astazi autoritatile nu au reusit sa gaseasca 8,5 miliarde lei din suma furata. Cercetarile continua pentru gasirea acestor bani. Totodata, surse judiciare ne-au precizat ca intr-un dosar separat procurorii vor continua ancheta fata de unii reprezentanti ai firmei CPI Security si fata de soferul acestei societati, sub acuzatia de neglijenta in serviciu.