75 de milioane investite, dar recuperate cat ai zice peste!

“Povestea unui rechin” ... cam nebun

de     HotNews.ro
Marţi, 7 decembrie 2004, 0:00


Cu o distribuţie “vocală“ incredibilă, “Povestea unui rechin” (“Shark Tale”) este bun nu numai de auzit, ci şi de văzut! Chiar dacă vine după superbele aventuri ale lui Nemo.

Cu fiecare film de animaţie care iese din mainile pricepute ale graficienilor, această meserie devine din ce in ce mai complexă. Personajele sunt mai pretenţioase, acţiunea la fel, publicul mai răsfăţat şi atent la detalii.

Pare că desenul animat şi-a găsit locul şi incepe să fie recunoscut intr-o lume in care crimele, sangele, violenţa au inceput să zăpăcească. Fiindcă partea frumoasă este că şi adulţii au inceput să se bucure in rand cu copiii de calităţile filmelor de animaţie.

Aşa se explică de ce pelicule precum “Epoca de gheaţă“ (“Ice Age”), “in căutarea lui Nemo” (“Finding Nemo”), “Compania monştrilor” (“Monster’s Inc.”) sau “Shrek” au dominat fără drept de apel box-office-ul American, de departe cel mai puternic din lume.

Pare că pană şi violenţa capătă alte dimensiuni in acest gen de producţii, fără insă să fie mai puţin dureroasă, prin implicaţiile ei dramatice. Pană la un punct, iar acesta a fost considerat un defect, lumea desenelor caută să o exprime fidel pe cea reală.

Chiar şi in “Povestea unui rechin”, se face referire la produse reale (există Coral-Cola), vedete sau situaţii cunoscute tuturor. Pentru unii amuzant, pentru alţii, nu prea.
Pe scurt, adancurile apelor sunt la fel de populate şi de organizate precum orice oraş de la suprafaţă. Există comunităţi, şcoli, instituţii şi există temuta Mafie! Povestea incepe cand fiul unui cap al mafiei rechinilor (voce pusă de Robert de Niro) este găsit mort, ucis.

Langă el, la locul faptei, se află un peşte tanăr pe nume Oscar (voce: Will Smith, fostul Prinţ din Bel Air). Deştept, acesta trage faptele pe “spuza sa”, cum se zice. Profită de situaţie şi lasă să se inţeleagă că el a fost mai tare decat fiul boss-ului mafiot, că e de temut.

Evident, se dovedeşte in curand că nu a fost cea mai inspirată decizie, căci consecinţele sunt mult mai rele decat işi imaginează. Din păcate, Oscar uită că trăieşte intr-o lume in care peştii cei mari ii mănancă de regulă pe cei mici… Oscar are insă şi prieteni.

Angie (căreia iI dă glas actriţa Renee Zellwegger) este cea mai apropiată amică, iar Lola (care seamănă foarte bine cu cea care ii dă viaţă, Angelina Jolie) este febleţea “amoroasă“ a lui Oscar. Din distribuţia peliculei regizate de Bibo Bergeron şi Vicky Jenson mai fac parte Jack Black, Martin Scorsese şi Katie Couric92 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi