Un “clan” cu femei fascinante care nu s-au sfiit să-i conducă şi pe bărbaţi. Sună lugubru, “Detectivi printre mumii: cripta familiei De Medici”, dar vă asigurăm că documentarul in cauză este unul cat se poate de valoros.

Dacă subiectul vi se va părea, fie şi numai o clipă, cumva “demodat”, gandiţi-vă ce a insemnat această familie pentru vremurile de demult şi cate a făcut pentru inflorirea cetăţii Florenţei.

A fost una dintre cele mai puternice şi influente familii ale secolului al XV-lea, cu caţiva reprezentanţi pe care istoria nu-i va uita prea curand. in plus, imaginile şi poveştile prezentate aici caştigă un plus de interes la capitolul “familiaritate”, căci nu se poate să fi uitat poveştile cu D’Artagnan şi Caterina de Medici!

Florenţa este locul in care Machiavelli a imaginat portretul “Pricipelui” şi unde Leonardo da Vinci şi Michelangelo şi-au realizat cele mai importante capodopere. Timp de 300 de ani, familia De Medici a dominat Florenţa. Multe s-au intamplat sub domnia ei. Bune şi rele. intrebările la care filmul incearcă să răspundă sunt numeroase.

Ce a provocat moartea fiilor lui Cosimo I? Actele oficiale arată că malaria s-a făcut vinovată de pieirea lor, dar chiar aşa să fi fost? Sau poate zvonurile unei duble crime sunt adevărate? După o jumătate de mileniu, aceste intrebări ar putea să-şi afle in sfarşit răspunsul, o dată cu realizarea unei investigaţii

ştiinţifice. “Cripta familiei De Medici” prezintă o echipă de specialişti italieni, insoţiţi de expertul in mumii Bob Brier. Ei exhumează corpurile membrilor acestei familii pentru a afla cum au trăit şi de ce au murit. Documentarul poate fi vizionat in premieră pe data de 12 decembrie, pe canalul Discovery, de la ora 22.00.