Desi a anuntat oficial ca va sustine PSD+PUR pentru formarea noului guvern, UDMR inca mai negociaza si cu Alianta D.A., ne-au declarat ieri surse din interiorul Uniunii. Conform acestora, UDMR are si un “plan B”, in cazul in care Adrian Nastase pierde cursa pentru Cotroceni, o parte dintre liderii Uniunii purtind inca discutii cu reprezentantii A.D.A. privind sustinerea acesteia.

Tratativele sint confirmate si de surse din interiorul Aliantei. Potrivit acestora, tatonarile sint la nivelul conducerii celor doua formatiuni, ambele fiind in asteptarea rezultatului de la turul doi pentru a lua o decizie finala.

La nivel oficial, liderii Uniunii neaga insa ca ar exista asemenea tratative. Gyorgy Frunda, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali, a declarat ca “nimeni din conducerea UDMR nu mai poarta negocieri cu Alianta. Noi ne-am anuntat decizia si aceasta este de a sustine PSD”.

Presedintele Uniunii, Marko Bela, neaga si el ca s-ar negocia acum cu Alianta, insa pe un ton ceva mai ponderat: “Nu avem acum discutii de genul acesta cu Alianta D.A. Deocamdata incercam sa formam o majoritate si sa elaboram un program de guvernare cu PSD si PUR. Daca apare insa o necesitate, nu sintem certati cu Alianta. Daca e nevoie, putem vorbi”.

Deputatul Lazslo Borbely spune si el ca “UDMR este dispusa sa discute si cu Alianta, chiar si dupa decizia anuntata de a sustine PSD. Noi asteptam un semn de la Alianta pentru ca pina acum nu ne-a cautat nimeni”.