devenit o moda ca proprietarii echipelor de fotbal din prima divizie sa ameninte la sfirsitul fiecarui sezon ca arunca formatia, cu jucatori cu tot, in poarta autoritatilor locale. Copiind modelul lui Dinel Staicu, de la Craiova, care dupa sezoane de suferinta a Universitatii s-a tinut in cele din urma de promisiune, Anton Dobos a incercat sa impovareze in acelasi mod autoritatile de la Timisoara.

Demersul sau a fost insotit de o oferta de vinzare de un milion de euro, desi Consiliul Local a explicat in mai multe rinduri ca nu poate oferi mai mult de 500 de mii de euro.

RAFO, imposibilul investitor

In aceste conditii de austeritate, Dobos a pornit sa negocieze cu investitori mai bogati. Cel mai aproape de a-i implini acest vis, in urma caruia Dobos ar putea ramine sa mai traga citeva sfori pe Bega, ca director executiv, nu este RAFO Onesti, dar are mari sanse sa fie actionarul acestei firme - Balkan Petroleum.

„RAFO nu are cum sa investeasca nicaieri, pentru ca abia s-a aprobat programul de reorganizare. Nici nu se pune problema implicarii sale in echipa de fotbal Poli AEK Timisoara, data fiind situatia destul de delicata in care se afla. In plus, conform Legii nr.

64, timp de doi ani este practic interzisa orice implicare financiara exterioara”, ne-a declarat Marin Anton, consilierul patronului Balkan Petroleum, Marian Iancu. Anton a admis insa ca Balkan Petroleum, firma sub aripa careia se afla RAFO, este posibilul investitor strategic de la echipa de fotbal din Timisoara.

Dobos confirma partenerul

„BP si-a anuntat intentia de a se implica financiar in patru discipline sportive. Deocamdata se afla la jumatatea drumului, avind contracte in box si in Campionatul National de Raliuri. Celelalte doua segmente, in asteptare, sint gimnastica, prin implicarea in Scoala de gimnastica de la Onesti, si fotbalul.

Este posibil ca echipa aleasa sa fie Poli AEK Timisoara, insa deocamdata sint doar discutii si nu s-a stabilit nimic concret”, ne-a spus Anton, aceasta ultima referire a sa fiindu-ne confirmata si de actualul presedinte al gruparii de pe malurile Begai, Toni Dobos: “Au fost citeva discutii si se doreste implicarea in fotbal si crearea unei echipe de top la Timisoara”.

“Este Balkan Petroleum concernul cu care negociati ?”, l-am intrebat pe Dobos, iar acesta ne-a spus: “Da, dar nu am mai vorbit cu ei de doua-trei zile”.