Scandalul ce afecteaza credibilitatea televiziunilor romanesti ia amploare. Intr-o scrisoare deschisa, cele mai active organizatii nonguvernamentale in apararea libertatii presei au intrebat mai multi prezentatori cunoscuti in ce masura au autoritate asupra emisiunilor pe care le prezinta si daca au libertatea de a prezenta toate punctele de vedere.

In cadrul emisiunii "Romania la raport", prezentata la Radio MIX, Lucian Mindruta, prezentator la Antena 1, a sustinut teza conform caruia este un angajat caruia functia nu ii permite sa faca declaratii, ci doar sa prezinte stirile.

Mult mai grav este ca ziaristii televiziunii publice se simt cenzurati de catre conducerea institutiei, care promoveaza unilateral punctele de vedere ale Puterii. Intr-o conferinta de presa, 6 jurnalisti ai Televiziunii Romane s-au solidarizat cu gestul reporterului Alexandru Costache, denuntind presiunile la care sint supusi.

In cadrul emisiunii "Romania la raport" de la Radio MIX, producatoarea jurnalului de noapte de la TVR1, Anca Lazarescu, a explicat gestul solidarizarii cu Alexandru Costache prin faptul ca deontologia profesionala nu le permite sa contemple doar degradarea conditiei jurnalistului, impunindu-se luarea unei atitudini.

Intreaga emisiune va putea fi ascultata in reluare astazi, incepind cu ora 17:00.