Medicii confirma faptul ca, liderul Opozitiei ucrainene, Viktor Iuscenko, a fost otravit si ca in timpul campaniei electorale a fost comis un atentat la viata lui, informeaza ziarul britanic "Times". Medicul lui Iuscenko, de la o clinica austriaca, a mai spus ca in curand va putea spune care este substanta ce i-a desfigurat fata pacientului sau.

El a mai mentionat ca pentru confirmarea diagnosticului sunt necesare investigatii suplimentare asupra pacientului, dar medicii nu mai au nici un dubiu ca in cazul lui Iuscenko este vorba de otravire.

La intrebarea corespondentului The Times, daca prin aceasta s-a dorit uciderea lui Iuscenko, medicul a raspuns: "Evident, da". "Times" mai reaminteste faptul ca renumitul toxicolog britanic John Henry a admis recent ca simptomatologia bolii lui Iuscenko aminteste de otravire cu dioxina.

Medicii austrieci nu au putut face teste pentru dioxina, intrucat aceasta presupunea realizarea biopsiei in zona fetei, iar din cauza campaniei electorale Iuscenko a refuzat sa se supuna testului. El se va insanatosi definitiv, dar trebuie sa revina la clinica din Austria.

In alta ordine de idei, Interpolul a anuntat ca a retras de pe site-ul sau de Internet avizul de urmarire internationala emis pe numele deputatei Iulia Timosenko, unul dintre liderii opozitiei ucrainene, in asteptarea mai multor informatii din partea Guvernului rus, relateaza AFP.

Gardianul - 9 decembrie 2004